Ενδιαφέρον επενδυτών για επένδυση ύψους 7 δις στη Γεροσκήπου

Ενδιαφέρον επενδυτών για επένδυση ύψους 7 δις στη Γεροσκήπου

Επένδυση ύψους 7 δις ευρώ προτείνεται από ξένους επενδυτές για την περιοχή της Γεροσκήπου . Πρόκειται για επενδυτές από την Ρωσία την Αμερική την Κίνα και την Σαουδική Αραβία, οι οποίοι σε συνεργασία με την Εκκλησία κατέθεσαν αίτηση στις αρμόδιες αρχές ζητώντας προκαταρκτικές απόψεις για την επένδυση η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρίνα χωρητικότητας 500 σκαφών , Ακαδημία Τεχνών ξενοδοχεία , υδροπάρκα, Πανεπιστημιακές σχολές και Mall.

OΔήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως η προτεινόμενη επένδυση θα καλύψει έκταση 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα αρχίζει από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου πριν το ξενοδοχείο Φαέθων και θα φθάνει μέχρι και το Αγρόκτημα της Γερμανίνας. Πρόκειται για έκταση γης που ανήκει στην Εκκλησία, ενώ ένα μεγάλο τμήμα της – όπως είπε- αποτελείται από χαλίτικα τεμάχια ενώ υπάρχουν και δυο Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες.


Ο κ Παυλίδης χαρακτήρισε επίσης την προτεινόμενη ανάπτυξη πολύ ενδιαφέρουσα σημειώνοντας πως θα αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο για την Γεροσκήπου και την Πάφο αλλά για όλη την Κύπρο. Πρόκειται είπε χαρακτηριστικά, για ένα πρωτοποριακό έργο που παρόμοιο του σημείωσε δεν υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη συνέχισε, αναμένεται να απασχολήσει σε αρχικό στάδιο 6 χιλιάδες εργαζόμενους και στην συνέχεια 10 χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο κ Παυλίδης είπε ακόμη πως ενημέρωσε την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου για την προτεινόμενη ανάπτυξη και ευχήθηκε όπως οι αρμόδιες αρχές ανάψουν το πράσινο φως.

Οι εργασίες κατέληξε αναμένεται να αρχίσουν με την εξασφάλιση των σχετικών αδειών περί τα τέλη του 2014, όπως υπολογίζεται, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/