Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στα εκπαιδευτήρια από Τροχαία και Δήμο Πάφου

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στα εκπαιδευτήρια από Τροχαία και Δήμο Πάφου

Η προσπάθεια ενημέρωσης της οδικής ασφάλειας από πλευράς της Τροχαίας Πάφου και του Δήμου Πάφου


στα εκπαιδευτήρια δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης της Επαρχίας Πάφου συνεχίζεται . Διαλέξεις ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια δίδονται σήμερα στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου και στο Λύκειο Κύκκου ενώ την περασμένη εβδομάδα διάλεξη δόθηκε στο Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ ‘ .

Ο πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας και αθλητισμού του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως στόχος των διαλέξεων είναι η ενημέρωση κυρίως στα Λύκεια των οποίων οι μαθητές βρίσκονται πιο κοντά στο να λάβουν την επίσημη άδεια οδήγησης.

Θεωρούμε είπε, ως δημοτική αρχή , «ότι πρέπει να συμβάλουμε και εμείς, και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην διαφώτιση των νέων».

Μπορεί μεν τα τελευταία χρόνια, παρατήρησε ο κ Σαββίδης, με τις γιγάντιες προσπάθειες που έχει καταβάλει η αστυνομία Κύπρου να έχουν μειωθεί δραματικά τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων, προσθέτοντας πως πέρσι αυτή την εποχή είχαμε – όπως είπε- έξι θύματα της ασφάλτου στην Πάφο, παρόλα ταύτα συνέχισε « καθημερινά ακούμε να χάνονται ζωές και ιδιαίτερα ζωές νέων ανθρώπων ».

Κάλεσε παράλληλα τους νέους να αποκτήσουν υπομονή , προσθέτοντας πως οι προτεραιότητες τους θα πρέπει να είναι άλλες, όπως να πάρουν εκείνο το εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους της ζωής τους, και να ρίξουν την προσοχή τους σε άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, όπως στον αθλητισμό, που βοηθά στο ομαδικό πνεύμα και την άμιλλα.

Κάλεσε ωστόσο και τους γονείς να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά τους, ότι δεν μπορείς να οδηγείς το αυτοκίνητο χωρίς να έχεις άδεια οδήγησης .

Ο κ Σαββίδης είπε πως θα πρέπει και η Κύπρος να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής οικογένειας , που είναι η μείωση των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων ώστε να φθάσουν μόνο 20.000 θύματα το χρόνο.

Είναι μια προσπάθεια σημείωσε που ξεκίνησε το 2000 και εξέφρασε την επιθυμία όπως το 2020 μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα και τα θύματα της ασφάλτου.

Καταλήγοντας ο κ Χρυσάνθου ευχαρίστησε την αστυνομική διεύθυνση Πάφου και ιδιαίτερα τον κ. Ζήνωνα Ψαθίτη υπεύθυνο τροχαίας Πάφου, τον υπεύθυνο παρουσίασης των εκδηλώσεων Γιώργο Ναθαναήλ, αλλά και τα μέλη – όπως είπε- της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Πάφου που αγκάλιασαν την προσπάθεια με θέρμη τα τελευταία 7 χρόνια.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/