Ενισχυτική μαρτυρία ψάχνουν οι ανακριτές του ΤΑΕ για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξασφάλιση ενισχυτικής μαρτυρίας ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση στο δικαστήριο για υπόπτους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.


Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και οι τέσσερις κρατούμενοι για την υπόθεση για σκοπούς ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησής τους.

Πρόκειται για τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, το Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαλληκίδη, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΣΥ Γιώργο Μιχαηλίδη και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του ΔΗΚΟ Ευστάθιο Ευσταθίου.

Οι εξεταστές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν την ανανέωση των διαγμάτων κράτησής τους για άλλες 8 μέρες.

Αυτό θα είναι το τέταρτο διάταγμα κράτησης για τους Βέργα, Μαλληκίδη και Μιχαηλίδη και το δεύτερο διάταγμα κράτησης για το γιατρό Ε. Ευσταθίου.

Στο μεταξύ οι έρευνες των ανακριτών επεκτείνονται και για άλλα μέλη του προηγούμενου και του νυν Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να μεταβαίνουν στην Αθήνα για σκοπούς εξασφάλισης συμπληρωματικής κατάθεσης από τον Πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας ENVITEC Χρίστο Δρακόπουλο.

H προσπάθεια του ανακριτικού κλιμακίου του ΤΑΕ για την ολοκλήρωση των ερευνών για τη β’ φάση του έργου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου επικεντρώνεται και στον Ευτύχιο Μαλληκίδη, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρεται να κρατά το στόμα του κλειστό και να μην συνεργάζεται με τις ανακριτικές αρχές.