Ενισχύθηκε η ακτογραμμή της Πάφου με τρία ναυαγοσωστικά jet ski

Ενισχύθηκε η ακτογραμμή της Πάφου με τρία ναυαγοσωστικά jet ski

Τρία τελευταίου τύπου ναυαγοσωστικά Jet ski, για ένταξη τους στο ενεργητικό των σωστικών μέσων, παρέλαβε σήμερα η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Πάφου, μέσα στα πλαίσια των ενεργειών της ιδίας και των φορέων που την πλαισιώνουν για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για ασφαλέστερες παραλίες και γενικότερα την προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ενίσχυση του εξοπλισμού των ναυαγοσωστών έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παραλιών και να συμπληρώσει μερικά από τα χρόνια κενά στην ασφάλεια των λουομένων.


Στόχος της ΕΤΑΠ όσο και των τοπικών αρχών, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι η συνέχιση αλλά και η ενδυνάμωση των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται, η ΕΤΑΠ Πάφου ως ο κατ’ εξοχήν φορέας τουρισμού ολόκληρης της επαρχίας Πάφου έχει θέσει την οργάνωση των παραλιών αλλά ιδιαίτερα την ασφάλεια των λουομένων στις πρώτες προτεραιότητες της.

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο “Κινύρας” για την βοήθεια που της παρέχει αλλά ιδιαίτερα τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και τους Δήμους Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς καθώς και το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου για την οικονομική τους συμβολή για την αγορά των τριών Jet Ski.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται παράλληλα πως η ΕΤΑΠ Πάφου και ο Όμιλος Ναυαγοσωστών “Κινύρας” διεκδικούν και επιδιώκουν μεταξύ άλλων την επέκταση της περιόδου εργοδότησης ναυαγοσωστών τουλάχιστο από τον Απρίλη μέχρι τον Νοέμβριο, την αναπροσαρμογή ημερήσιων ωραρίων εργοδότησης για όλες τις παραλίες της πόλης και επαρχίας Πάφου και την κατασκευή ναυαγοσωστικών πύργων (παρατηρητηρίων) όπου χρειάζεται.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)