Εντείνονται οι προσπάθειες για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων

Εντείνονται οι προσπάθειες για διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων

Περιφερειακή σύσκεψη πραγματοποιείται στις 15:00 το απόγευμα της Κυριακής στην κατεχόμενη Λεύκα, στα Γραφεία του λεγόμενου Δημάρχου της Λεύκας Αζίς Καγιά για συντονισμό των ενεργειών για την διάνοιξη του οδοφράγματος των Κοκκίνων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, ανέφερε πως στην σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, οι κοινοτάρχες Γιαλιάς, Αργάκας, Αγίας Μαρίνας, Πωμού, Παχύαμμου, Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, καθώς και κοινοτάρχες των κατεχόμενων περιοχών και οι Επιτροπές Ε/κ και Τ/κ για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων .


Στόχος μας συνέχισε, είναι η εξέταση της διάνοιξης του οδοφράγματος των Κοκκίνων προς εξυπηρέτηση Ε/κ και Τ/κ.

Περιφερειακή σύσκεψη για συντονισμό ενεργειών πραγματοποίησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου και στις 10 Νοεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της αποφασίστηκε η αποστολή σχετικού υπομνήματος, για μεταφορά του αιτήματος διάνοιξης σημείου διέλευσης στην περιοχή.

Το υπόμνημα έχει αποσταλεί προς την κυβέρνηση, την τουρκοκυπριακή ηγεσία, τα ΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει αναλάβει και το κόστος των κατασκευαστικών έργων στον τομέα των Τ/κ των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας, τα οποία άνοιξαν στις 12 Νοεμβρίου .

Εξάλλου ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ εκτίμησε πως θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Κοκκίνων και όλοι οι αρμόδιοι να στρέψουν την προσοχή τους προς την κατεύθυνση αυτή. Επιπρόσθετα ανέφερε πως η δικοινοτική επιτροπή για την διάνοιξη οδοφραγμάτων Τηλλυρίας δραστηριοποιείται από το 2003 και σ’ αυτήν συμμετέχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Λεύκας Αζίς Καγιά και οι επιτροπές των Τουρκοκυπρίων για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Πηγή: Κική Περικλέους