Εντός των ημερών οδηγείται στο δικαστήριο η υπόθεση των πινακίδων

Εντός των ημερών οδηγείται στο δικαστήριο η υπόθεση των πινακίδων

Στο τελικό στάδιο για την καταχώρηση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη είναι πλέον η υπόθεση του σκανδάλου με τις πινακίδες στον Δήμο Πάφου.

Πληροφορίες του «Φ» από αστυνομική πηγή, αναφέρουν ότι η διεργασία σε επίπεδο Νομικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας είναι ουσιαστικά περατωμένη και εντός των προσεχών ημερών ένα ακόμη σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην Πάφο οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου.


Η συγκεκριμένη υπόθεση, μάλιστα, επεσήμανε η εν λόγω πηγή, μοιράζεται στα δύο. Η ολοκλήρωση των ερευνών φαίνεται ότι οδηγεί στην ετοιμασία δύο δικογραφιών. Η πρώτη εξ αυτών, που αφορά σε δύο πρώην υψηλόβαθμους λειτουργούς της δημοτικής Αρχής και έναν ακόμη λειτουργό, οδηγείται για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ενώ η δεύτερη, που αφορά σε δύο υπεύθυνους ιδιωτικών επιχειρήσεων της Πάφου που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, καθώς και έναν πρώην υπάλληλο του Δήμου Πάφου που ήδη εκτείει ποινή φυλάκισης και για άλλο σκάνδαλο του δήμου, θα οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο.

Δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός γραμματέας, έχουν απαλλαχθεί από κάθε κατηγορία που τους είχε αποδοθεί από διάφορες πλευρές.

Η υπόθεση αφορά παραγγελίες, κατασκευή και προμήθεια του δήμου με πινακίδες οδικών σημάνσεων σε ποσότητες και σε περιπτώσεις που επί της ουσίας δεν χρειάζονταν και δεν είχαν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την όλη δραστηριότητα, σύμφωνα με το πόρισμα, επωφελούνταν οικονομικά με μεγάλα ποσά υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα.

Ένας εκ των υπαλλήλων στους οποίους ο ερευνών λειτουργός καταλογίζει ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, είναι και το άτομο το οποίο καταδικάστηκε και εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της παρέμβασης στους κερματοδέκτες του δήμου και το οποίο μετά την καταδίκη του έχει απολυθεί από τον Δήμο Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου