Ενώπιον Δικαστηρίου για πλαστογραφία

Ενώπιον Δικαστηρίου για πλαστογραφία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου παρουσιάστηκε σήμερα ένα πρόσωπο, συριακής καταγωγής, ηλικίας 27 ετών, εναντίον του οποίου εξετάζεται υπόθεση κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Το αδίκημα διαπράχθηκε στις 21.10.2012 όταν σε έρευνα που έγινε στο όχημά του εντοπίστηκε μια κυπριακή μαθητική άδεια οδήγησης με τη φωτογραφία του. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δεν εντοπίστηκε τίποτε το επιλήψιμο.


Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, από εξετάσεις που έγιναν πρόκειται για αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος από τις 7 Οκτωβρίου 2009 διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε πως είναι καταλυτικής σημασίας το θέμα ποινής και ότι από την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου δεν ζημίωσε οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν χρησιμοποιείτο για οποιοδήποτε σκοπό και ήταν ξεχασμένο στο συρτάρι αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο νεαρός το 2007 υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο και ακολούθως ιεραρχική προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Ασύλου. Στις 14 Μαρτίου 2012, πριν ακόμη δηλαδή συλληφθεί για την παρούσα υπόθεση, του δόθηκε απόδειξη για επανεξέταση του αιτήματος του στην ουσία.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος κατάγεται από μια οικογένεια με ηλικιωμένους γονείς που βιώνουν στη Συρία τραγικές καταστάσεις ενώ τα υπόλοιπα έξι αδέρφια του έχουν σκορπίσει σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Σημείωσε πως ο πελάτης του δεν απασχόλησε τις Αρχές της ΚΔ με εξαίρεση τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης επεφύλαξε να ανακοινώσει την ποινή του τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί. Ανακοίνωσε όπως ο 27χρονος παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)