Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 40χρονος

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 40χρονος

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, προσήχθη σήμερα 40χρονος σε σχέση με απόπειρα φόνου σε βάρος 15χρονου στην Πάφο, γιου της συζύγου του με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί, οι Νεόφυτος Παπαριστοδήμου, Ανδρέας Χριστοφίδης, Νίκος Χαραλάμπους και Αχιλλέας Νικόλαου καθώς και η γιατρός του ΓΝ Πάφου Ιφιγένεια Χατζησοφοκλέους.


Ο 40χρονος απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για συνέχιση της διαδικασίας την 6η και 7η Νοεμβρίου του 2017.

Τα αδικήματα που βαραίνουν τον 40χρονο είναι αυτό της απόπειρας φόνου, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, κοινής επίθεσης και απειλής, αδικήματα που διαπράχθησαν στις 6.7.2017 στην Πέγεια.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου, δικηγόρος Έλενα Ταλιώτου, αντεξετάζοντας την ιατρό Ιφιγένεια Χατζησοφοκλέους αμφισβήτησε ότι ο τραυματισμός του 15χρονου προήλθε από σχοινί και ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει τον μικρό ούτε καν, όπως είπε, να το εκφοβίσει.

Από την πλευρά της η ιατρός ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο 15χρονος όταν μετέβη στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός του φαίνεται να προήλθε από σχοινί.

Στη σημερινή δικάσιμο οι ανακριτές που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο Δικαστήριο και τον κατάλογο των τεκμηρίων.

Η κ. Ταλιώτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής για κράτηση του 40χρονου μέχρι την επόμενη ημερομηνία της συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας, λόγω και της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει. Ο 40χρονος μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας οδηγήθηκε για κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 40χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε προηγουμένως έντονη λογομαχία με τον ανήλικο σε χωράφι που βρίσκεται δίπλα από την οικία τους και πάνω στον καβγά πέρασε σχοινί στο λαιμό του 15χρονου και αποπειράθηκε να τον πνίξει.

Την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η αδερφή του 15χρονου. Ο 15χρονος νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καθόλου ανησυχητική. Ο 15χρονος είχε επίσης εξεταστεί από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο μικρός είχε υποστεί εκδορές στην αριστερή παρειακή χώρα και τραύμα στην περιοχή του λαιμού.

Τη σημερινή δικάσιμο παρακολούθησαν και Τ/κ δημοσιογράφοι, δεδομένου ότι η σύζυγος του κατηγορουμένου είναι Τ/κ.

Πηγή: ΚΥΠΕ