Εξετάζουν επέκταση αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου

Εξετάζουν επέκταση αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου

ο υπουργείο μεταφορών καθώς και η διαχειρίστρια εταιρεία των δυο αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Hermes εξετάζουν την επέκταση υποδομών και υπηρεσιών προκειμένου τα αεροδρόμια να είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του σήμερα.

Σε συνέντευξή του στην Οικονομική Καθημερινή ο υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι δυνατότητες των αεροδρομίων μπορούν να καλύψουν την αυξημένη αεροπορική κίνηση, σημειώνοντας ότι «υπάρχει συμβατική υποχρέωση για τον διαχειριστή στην περίπτωση που φθάσει η αεροπορική κίνηση σε κάποιο επίπεδο να έλθει με κάποιες δικές του εισηγήσεις για επέκταση των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες ανάγκες. Επειδή βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το σημείο, έχει ήδη αρχίσει ο διάλογος με τη διαχειρίστρια εταιρεία και αναμένουμε τις προτάσεις τους».


«Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το όλο θέμα απασχολεί και τη διαχειρίστρια εταιρεία η οποία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρώσει το πλαίσιο εισηγήσεων προς το υπουργείο μεταφορών», σημείωσε.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας των δυο αεροδρομίων με τον κ. Δημητριάδη να κάνει λόγο για τεράστια βήματα βελτίωσης σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε. «Αυτή τη στιγμή έχουμε σύγχρονες υποδομές και μια εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται πολύ ικανοποιητικά τους αερολιμένες και έχει τα κίνητρα για να συμβάλλει συνεχώς στην αύξηση της επιβατικής κίνησης».

Πηγή: Stockwatch