Εξωτερική «μεσολάβηση» για την επένδυση στη Γεροσκήπου

Εξωτερική «μεσολάβηση» για την επένδυση στη Γεροσκήπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ATUM και του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την επένδυση στη Γεροσκήπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, φαίνεται να υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για το ύψος του ενοικίου που θα καταβάλλει η εταιρεία για την εκμίσθωση χαλίτικης γης έκτασης περίπου 600 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για περίοδο 125 χρόνων στην περιοχή της Γεροσκήπου όπου θα ανεγερθεί το EDEN CITY.

Το σημείο τριβής για την επίτευξη συμφωνίας αφορά το ύψος του ενοικίου που θα καταβάλλεται προς το Κράτος ως ενοίκιο για την τεχνητή νήσο που θα δημιουργηθεί, καθώς η εταιρεία φαίνεται να διεκδικεί μείωση του ενοικίου ως αντιστάθμισμα της επένδυσης που θα γίνει για τη δημιουργία της τεχνητής νήσου, με το Κράτος να δηλώνει πως η παραχώρηση υψηλού συντελεστή δόμησης στην τεχνητή νήσο να αποτελεί το αντιστάθμισμα της επένδυσης.


Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως η ATUM φαίνεται να υπέβαλε σχετική αντιπρόταση η οποία φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, σύμφωνα με την οποίαν συμβουλευτικός οίκος από το εξωτερικό θα καταρτίσει σχετική πρόταση αναφορικά με το ύψος του ενοικίου της τεχνητής νήσου που θα πρέπει να καταβάλλεται και τα συμβαλλόμενα μέρη θα κληθούν να την αποδεχθούν ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία της τεχνητής νήσου δεν είναι στα πρώτα στάδια της κατασκευής του αναπτυξιακού έργου.

Σημειώνεται πως το αναπτυξιακό EDEN CITY αποτελεί μια επένδυση που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει €3,5 δισ. Με πρόσφατη ανακοίνωση της η ATUM Developments Ltd διευκρίνιζε ότι η προβλεπόμενη διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και πως ο επενδυτής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από αυτήν προτού ολοκληρωθεί.

Πηγή: Inbusiness