Επήλθε ομαλότητα στα αεροδρόμια

Ομαλά εξελίσσεται σήμερα το πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου και οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά χωρίς να υπάρχουν εκτροπές ή ακυρώσεις πτήσεων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής, «το πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου εξελίσσεται ομαλά. Δεν υπάρχουν εκτροπές, ούτε ακυρώσεις πτήσεων, ωστόσο οι Αρχές των αεροδρομίων παραμένουν σε επιφυλακή ευελπιστώντας ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κατάσταση με τη σκόνη θα βελτιωθεί μέχρι και το απόγευμα».


Πρόσθεσε ότι «σήμερα το αεροδρόμιο Λάρνακας λειτουργεί κανονικά και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από χθες ωστόσο θεωρούμε ότι τα επίπεδα ορατότητας όσον αφορά στην προσέγγιση του διαύλου προσγείωσης από τα αεροσκάφη εξακολουθούν να είναι χαμηλά».

Εξήγησε ότι «τα επίπεδα ορατότητας ήταν χαμηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ το όριο ορατότητας ήταν στα χίλια μέτρα για τη Λάρνακα και στα 2 χιλιάδες μέτρα για την Πάφο. Αυτή τη στιγμή το όριο ορατότητας για την Πάφο παραμένει σταθερό στα δύο χιλιάδες μέτρα ενώ για τη Λάρνακα υπάρχουν μικρές μεταβολές και κυμαίνεται από τα 1000 στα 1300 μέτρα» είπε και σημείωσε πως «το όριο ορατότητας παραμένει χαμηλό όχι όμως τόσο χαμηλό ώστε να δημιουργεί προβλήματα στις πτήσεις».

Ο κ. Ασπρής ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στη διεκπεραίωση πτήσεων, αφού ουσιαστικά το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Σήμερα η προσοχή των Αρχών των αεροδρομίων θα στραφεί στην διαχείριση της εξέλιξης του φαινομένου» της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ασπρής διευκρίνισε ότι «ουσιαστικά χθες το αεροδρόμιο Λάρνακας δεν είχε κλείσει αλλά περιήλθε σε μια κατάσταση αδράνειας δεδομένου ότι τα αεροσκάφη που ήταν προγραμματισμένα να προσγειωθούν και στη συνέχεια να εκτελέσουν τις αναχωρήσεις, δεν κατάφεραν να προσγειωθούν. Έτσι οι Αρχές του αεροδρομίου είχαν προχωρήσει σε εκτροπή των πτήσεων αυτών στο αεροδρόμιο της Πάφου».
(ΚΥΠΕ/Φ/Ζ/ΜΜ)