Επί ποδός η Πυροσβεστική για τις πλημμύρες

Επί ποδός η Πυροσβεστική για τις πλημμύρες

Σπίτια και υποστατικά πλημμύρισαν σήμερα στην Πάφο, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες. Η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε στις 06:00 περίπου το πρωί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδα Λεωνίδου έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 41 κλήσεις για βοήθεια λόγω πλημμυρών στην Επαρχία Πάφου. Οι 38 αφορούν την πόλη της Πάφου και οι υπόλοιπες την Πόλη Χρυσοχούς.


Οι κλήσεις αφορούσαν αποπαγίδευση ατόμων από οχήματα, που ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους και άντληση νερών από υποστατικά.

Άντληση νερού γίνεται και από το ξενοδοχείο KINGS στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χάρις Τσιολής, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως γύρω από το ξενοδοχείο διεξάγονται εργασίες επί της οδού Τάφοι των Βασιλέων στα πλαίσια του έργου του οδικού δικτύου. Ωστόσο – όπως είπε- λόγω του ότι έχουν δημιουργήσει τα δημόσια έργα περιμετρικά του ξενοδοχείου υψομετρική διαφορά, με το σκάψιμο των πεζοδρομίων, όλα τα νερά που έρχονται από την περιοχή Κτήμα οδηγούνται προς το οδικό δίκτυο Τάφοι των Βασιλέων, με αποτέλεσμα όλα τα νερά να οδηγηθούν και να γεμίσει το υπόγειο. Τα υπόγεια του ξενοδοχείου συγκέντρωσαν νερό πάνω από ένα μέτρο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό, στα γραφεία και στα αρχεία.

plimmires_pafos_1

Σύμφωνα με Πυροσβεστική, πτώση τοίχου περίφραξης περιβολιού κινητοποίησε ομάδα διάσωσης η οποία ερεύνησε το περιστατικό και ευτυχώς κανένα πρόσωπο βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα.

Αυτή τη στιγμή συνολικά 8 συνεργεία της Πυροσβεστικής ασχολούνται με την παροχή βοήθειας στο κοινό. Βοήθεια προς το κοινό παρέχουν και συνεργεία του Δήμου Πάφου, της Επαρχιακής Διοίκησης, των Δημοσίων Έργων και της Πολιτικής Άμυνας.

Οι Τόλης Ξεπατεράκης και ο Γιώργος Νεοφύτου που διατηρούν φωτογραφείο στην περιοχή Δασούδι ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως από την έντονη βροχόπτωση και τριάντα εκατοστά λάσπης καταστράφηκαν τόσο ο εξοπλισμός όσο και το οίκημα όπου διατηρούν το φωτογραφείο τους προκαλώντας ζημιά ύψους 5000 ευρώ.

Κάτοικοι της περιοχής Τάφοι των Βασιλέων ανέφεραν ότι με τα νερά των όμβριων που πλημμύρισαν τα σπίτια και τα υποστατικά τους υπήρχαν ανάμεικτα και βοθρολύματα τα οποία προέρχονταν από φρεάτια λυμάτων του ΣΑΠΑ τα οποία υπερχείλισαν, όπως υποστήριξαν.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)