Επί ποδός η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου

Επί ποδός η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου για την αντιμετώπιση των αντίξοων καιρικών συνθηκών που έπληξαν την Επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα, σε 19 κλήσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου από χθες το απόγευμα στις 17:15 μέχρι σήμερα στις 06:00 το πρωί για την αντιμετώπιση πτώσης δένδρων, κλώνων αλλά και μεταλλικών αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Πάφου, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν χθες την Επαρχία.


Από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μικρές ζημιές από την πτώση δέντρων, κλώνων, τσίγκων, υποστατικών που μετακινήθηκαν, υαλοπινάκων που έσπασαν καθώς και μεταλλικών πινακίδων σε δημόσιους δρόμους από τα Μαντριά και την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Πάφου.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου κλήθηκε συγκεκριμένα σε 17 περιπτώσεις και ο πυροσβεστικός σταθμός Πόλης Χρυσοχούς σε άλλες δύο ενώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης επιστράτευσε τέσσερα συνεργεία στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου και ένα συνεργείο στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε ωστόσο και μία κλήση για την άντληση νερού από σκάφος που είναι ελλιμενισμένο στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ το φαινόμενο με τους ισχυρούς ανέμους διήρκεσε για λίγη ώρα χθες το απόγευμα και ακολούθως κόπασε.

Κατά την διάρκεια της νύχτας δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ωστόσο όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις μετακινήσεις του και να κινείται με χαμηλές ταχύτητες προς αποφυγή δυστυχημάτων .

Στο μεταξύ χθες σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Αχέλειας, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Χριστίνα Παπαδοπούλου, λόγω των βροχοπτώσεων και των σφοδρών ανέμων που παρατηρήθηκαν στην Επαρχία Πάφου.

Ωστόσο ανέφερε στο ΚΥΠΕ η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΘΚΕ)