Επί τόπου επίσκεψη Βέργα στο υπό εκτέλεση έργο αεροδρομίου Πάφου

Επί τόπου επίσκεψη Βέργα στο υπό εκτέλεση έργο αεροδρομίου Πάφου

Επί τόπου επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας


στο υπό εκτέλεση έργο που θα συνδέει την τουριστική περιοχή με το αεροδρόμιο μετά από παράπονα διερχόμενων οδηγών για ελλιπή σήμανση. Ο κ Βέργας στο πλαίσιο της επίσκεψης του, είδε , ιδίοις όμασι , πως τα μέτρα ασφάλειας είναι ελλιπή, όσον αφορά την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Σε τέτοιες εποχές δύσκολες είπε, που η κατασκευή έργων αποτελεί μεγάλο επίτευγμα, τουλάχιστον τα έργα που εκτελούνται με δαπάνη του δημοσίου, θα πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας και ελέγχου της κυκλοφορίας , αλλά και να κατασκευάζονται δίχως κακοτεχνίες. Από την επί τόπου επίσκεψη μου είπε « υπάρχει εμφανή έλλειψη μέτρων ασφαλείας».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε πως θα αποστείλει επιστολή σήμερα προς τον Διευθυντή των Δημοσίων Έργων , ούτως ώστε να επιτευχθεί εντατική παρακολούθηση και επίβλεψη του εργολάβου , σε μια περίοδο μάλιστα που το έργο βρίσκεται προς το τέλος του.

Μέσω της επιστολής του ο δήμαρχος Πάφου θα ζητήσει επίσης να ενημερωθεί για τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου .

Η πληροφόρηση, προειδοποίηση και καθοδήγηση των οδηγών , η ρύθμιση της κυκλοφορίας καθώς και η προστασία των οδηγών είπε, αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Σε μια περιοχή , όπως αυτή που εκτελούνται τα έργα, που διέρχονται εκατοντάδες οδηγοί, λόγω της τουριστικής περιόδου και ειδικά τη νύχτα η ελλιπή σήμανση αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο, κατέληξε ο κ Βέργας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/