Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για Μαρίνα Πάφου;

Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για Μαρίνα Πάφου;

Αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό για το σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία της Μαρίνας Πάφου η εταιρεία Pafilia Property Developers. Αιτία της απόσυρσής της, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, είναι οι ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που δεν έχουν επιτρέψει την κατακύρωση της προσφοράς.

«Αναφορικά με την προσφορά που αφορά στο σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση και τη λειτουργία της Μαρίνας Πάφου, η εταιρεία Pafilia ενημερώνει πως έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για το πιο πάνω διαγωνισμό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.


Σημειώνει ότι για πάνω από δέκα χρόνια υπήρξε απόλυτα συνεπής έναντι των υποχρεώσεων της, που πηγάζουν από τους όρους του διαγωνισμού καθώς και των μέχρι πρόσφατων απαιτήσεων της διαχειριστικής επιτροπής για τις Μαρίνες. «Δυστυχώς οι ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που έχουν προκύψει και ακόμα συνεχίζουν, δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατακύρωσης του έργου με αποτέλεσμα η εκτέλεση του να μην γίνει κατορθωτή» αναφέρει.

Η εταιρεία κάνει λόγο για παρατεταμένη αβεβαιότητα που οφείλεται στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη λήψη τελικής απόφασης για κατακύρωση του διαγωνισμού και η οποία αποθαρρύνει τον ενδιαφερόμενο επενδυτή να επενδύσει στο έργο. Σημειώνεται ότι ο επενδυτής, όπως και η εταιρεία, διατηρεί δεσμευμένο το κεφάλαιο που απαιτείται ως απόδειξη της οικονομικής ευρωστίας εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

Η Pafilia διατυπώνει τη θέση ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή της Μαρίνας θα πρέπει να επαναπροκηρυχτεί.

Πηγή: Stockwatch