Επιδημία οι αγωγές του Δήμου Πάφου για κακοτεχνίες

Επιδημία οι αγωγές του Δήμου Πάφου για κακοτεχνίες

Το θέμα των κακοτεχνιών του παραλιακού μετώπου εξαιτίας των οποίων ο Δήμος έχει καταβάλει αποζημιώσεις σε πολίτες οι οποίοι έχουν τραυματιστεί λόγω αυτών των κακοτεχνιών συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δ. Πάφου. Τόσο ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΚΟ Εύρος Λοιζίδης που ενέγραψαν το θέμα ανέφεραν ότι οι κακοτεχνίες δεν αφορούν μόνο τα φωτιστικά δαπέδου ενώ επεσήμαναν ότι θα ζητήσουν να επιστραφούν στο Δήμο χρήματα από όσους είχαν την ευθύνη για το έργο.

Στο μεταξύ διευκρινίστηκε ότι επί του παρόντος ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή του τείχους στην άκρη της θάλασσας από το Δημοτικό περίπτερο μέχρι και τα μπάνια ακόμη και με δικά του έξοδα, εξαιτίας του ότι υπάρχει εκκρεμότητα της καταβολής του ποσού που αναλογεί από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο.


Εξάλλου ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχουν καταντήσει επιδημία οι αγωγές εναντίον του Δήμου Πάφου για δυστυχήματα και υλικές ζημιές που γίνονται στους δρόμους ή για δυστυχήματα που γίνονται στους πεζόδρομους ή στις παραλίες μας με αποτέλεσμα να σημειώνονται – όπως είπε- τραυματισμοί και κατά συρροή αγωγές εναντίον του Δήμου Πάφου. Σύμφωνα με τον κ Σιμμιλίδη η τελευταία αποζημίωση που έχει καταβάλει ο Δήμος Πάφου όσον αφορά τραυματισμό συμπολίτη μας στα Δημοτικά μπάνια αφορά μια αποζημίωση της τάξης των 40 χιλ ευρώ. Ο Δήμος συνέχισε, φέρει τεράστια ευθύνη και θα πρέπει πλέον η Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, και να ληφθούν άμεσα μέτρα βελτίωσης και προστασίας της εικόνας της πόλης. Πρόσθεσε ακόμη πως στο Δ. Πάφου έχει διοριστεί λειτουργός του Δ. Πάφου ο οποίος σημείωσε πρέπει να βοηθηθεί ώστε να λάβει μέτρα και εκεί όπου χρειάζονται ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα δυστυχήματα και οι τραυματισμοί. Ο κ Σιμμιλίδης ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ τι προτίθεται να κάνει η Τοπική Αρχή ανέφερε πως θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει το οδικό του δίκτυο ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο τα δυστυχήματα και οι τραυματισμοί .