Επιτέλους τέλος στο δηλητήριο της Μαραθούντας!

Επιτέλους τέλος στο δηλητήριο της Μαραθούντας!

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου να διατάξει το άμεσο κλείσιμο του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών στην Μαραθούντα στην Πάφο.

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι εκδίκασης της παρούσας αγωγής την οποία έχουν εγείρει οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι εκτός εάν η χρήση του συμμορφώνεται με τους όρους της άδειας λειτουργίας του σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών.


Σύμφωνα με την απόφαση, ο χώρος θα λειτουργεί ως χώρος απόρριψης αποβλήτων από εκσκαφές , κατασκευές και κατεδαφίσεις , καθαρά χώματα, και χώματα πέτρες – χόρτα που προκύπτουν από καθάρισμα ανοικτών χώρων.

Το δικαστήριο διέταξε ακολούθως όπως εκδοθεί διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στο Δήμο Πάφου και στην Επαρχιακή διοίκηση να δέχονται ή να παραλαμβάνουν οποιαδήποτε σκύβαλα ή άλλα αντικείμενα στο χώρο απόρριψης αδρανών υλικών στην Μαραθούντα μέχρι εκδίκασης της παρούσας αγωγής την οποία έχουν εγείρει οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, πέραν από απόβλητα, από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.

Επίσης διέταξε όπως εντός 15 ημερών ο Δήμος Πάφου τοποθετήσει χώμα στο χώρο απόρριψης αδρανών υλικών στην Μαραθούντα προκειμένου να κατασβήσουν οι φωτιές.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Πρωτοβουλίας επηρεαζόμενων κατοίκων είχε πραγματοποιήσει στις τον Φεβρουάριο εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση την οποία βίωναν με τις συχνές πυρκαγιές που προκαλούνταν από την καύση των αδρανών υλικών και μη μπορώντας να ανοίξουν τα παράθυρα των κατοικιών τους.

Όπως είχαν αναφέρει ο σκυβαλότοπος της Μαραθούντας έθετε σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων αλλά και των παιδιών τους και ζητούσαν το άμεσο κλείσιμο του αφού τα σκουπίδια που καίγονταν στο σκουπιδότοπο δηλητηρίαζαν τον αέρα που αναπνέουν με καρκινογόνες αναθυμιάσεις.

Οι κάτοικοι μετά την απόφαση του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου που εξέδωσε διάταγμα άρσης της παρανομίας αισθάνονται δικαιωμένοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ