Επιτέλους τελειώνει το «μαρτύριο»

Επιτέλους τελειώνει το «μαρτύριο»

Τέλος σήμερα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου,


με την εθνική μας ομάδα να ολοκληρώνει μια διοργάνωση χωρίς να έχει πετύχει οτιδήποτε βαθμολογικά. Στην τελευταία θέση του ομίλου δίκαια και μακριά βαθμολογικά από τις υπόλοιπες ομάδες, σε έναν όμιλο όπου απουσίαζε το μεγάλο όνομα, το μεγαθήριο όπως σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Το… μαρτύριο των αγωνιστικών τελειώνει και πλέον όλα περιστρέφονται στην επόμενη ημέρα. Τα λάθη σε αυτήν την προκριματική φάση θα πρέπει να γίνουν μάθημα και πλέον όλοι θα πρέπει να σχεδιάσουν την Εθνική της επόμενης διοργάνωσης, με κυρίαρχο θέμα αυτό του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Η επόμενη ημέρα φέρνει την ΚΟΠ και το αρμόδιο τμήμα σε σκέψη και προβληματισμό. Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων, Χάρης Λοϊζίδης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο,  τόνισε ότι μια από τις σκέψεις είναι να τεθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ώστε να ετοιμαστεί μια εθνική ομάδα για τις μεθεπόμενες διοργανώσεις. Αυτά τα θέματα θα εξεταστούν μετά τον σημερινό αγώνα με την Αλβανία στις 19:00, στο ΓΣΠ.

Να κλείσει θετικά
Σε κάθε αγώνα η κάθε ομάδα έχει ως στόχο τη νίκη, ωστόσο στην περίπτωση της εθνικής μας ομάδας ο στόχος αυτός έχει να επιτευχθεί από τις 11 Σεπτεμβρίου 2012. Τότε ήταν η τελευταία μας νίκη επί της Ισλανδίας με 1-0 στο «Αντ. Παπαδόπουλος», με τέρμα του Μακρίδη.

Στο σημερινό τελευταίο, βαθμολογικά αδιάφορο, παιχνίδι η Εθνική μας θα κυνηγήσει να κλείσει με θετικό αποτέλεσμα. Φυσικά απουσιάζει το κίνητρο των τριών βαθμών και αυτό γιατί η τελευταία θέση του ομίλου δεν μπορεί να αποφευχθεί. Το υπηρεσιακό δίδυμο Μιχάλης Χ”Πιερής και Πάμπος Πίττας είναι άγνωστο ποιο σχήμα θα παρατάξουν και αυτό γιατί το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές που και χρόνο συμμετοχής αρκετό δεν έχουν αλλά το σημαντικότερο έχουν μέλλον στην εθνική ομάδα.

«Νίκη και καλή εμφάνιση»
Με προπόνηση στο Μακάρειο Στάδιο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, ενόψει του σημερινού αγώνα με την Αλβανία.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμμετείχαν στην προπόνηση, είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

«Στόχος μας είναι η νίκη, η οποία θα συνοδευτεί με καλή εμφάνιση. Ανεξάρτητα από το πώς βρεθήκαμε στην τελευταία θέση, πρέπει να αποδείξουμε πως, όντως, μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σε αυτήν τη διοργάνωση. Σε αυτήν την πορεία, λόγω αποτελεσμάτων, έγινε κριτική σε όλους».

€10 το εισιτήριο
Τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας των Ανδρών με την Αλβανία διατίθενται από το ΓΣΠ.
Οι ώρες προπώλησης είναι από τις 09:00 μέχρι τις 15:00, ενώ εισιτήρια θα  υπάρχουν και την ημέρα του αγώνα στα εκδοτήρια του Σταδίου, δύο ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Όπως σε όλους τους αγώνες της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, έτσι και σε αυτόν, γενική είσοδος έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ.

Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τα θεωρεία πολυτελείας του Σταδίου ΓΣΠ, τα οποία επίσης διατίθενται από το Στάδιο, στην τιμή των 25 ευρώ.

5ος όμιλος
21:00    Νορβηγία-Ισλανδία
21:00    Ελβετία-Σλοβενία
19:00    Κύπρος-Αλβανία

Βαθμολογία   Ν-Ι-Η  Τερμ. Β  
1. Ελβετία    6-3-0  16-6  21 προκρίθηκε
2. Ισλανδία    5-1-3  16-14 16
3. Σλοβενία    5-0-4  14-10 15
4. Νορβηγία    3-2-4   9-12 11
5. Αλβανία    3-1-5   9-11 10
6. Κύπρος     1-1-7   4-15  4