Εσύ ποιο όνομα προτιμάς για την Πλατεία Κέννεντυ; (POLL)

Εσύ ποιο όνομα προτιμάς για την Πλατεία Κέννεντυ; (POLL)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ενέκρινε ομόφωνα χθες τα πέντε ονόματα που προκρίθηκαν από την λαϊκή διαδικασία της πρότασης από δημότες για το πώς επιθυμούν να ονομάζεται στο εξής η κεντρική πλατεία της πόλης τους. Τα ονόματα που θα τεθούν ενώπιον των δημοτών στο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τη μετονομασία της νυν Πλατείας Κέννεντυ είναι: Δικαιοσύνης, Αναγέννησης, Φωτός, Παφίας Αφροδίτης, Κτήματος.

Οι πέντε αυτές ονομασίες προκρίθηκαν από ειδική επιτροπή που όρισε η δημοτική αρχή προκειμένου να μελετήσει τις προτάσεις των δημοτών που υποβλήθηκαν μετά την σχετική προκήρυξη του Δήμου. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, υπό ηλεκτρονική μορφή ή γραπτώς, και οι προτάσεις έπρεπε να είναι δηλωτικές της ιστορίας της πόλης, της πορείας της μέσα στο χρόνο και της σημαντικής θέσης της στο γενικότερο γίγνεσθαι της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η λίστα αυτή θα τεθεί ενώπιον των δημοτών της Πάφου κατά το δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος της πόλης το όνομα που θα έχει πλέον η αναπλασθείσα κεντρική πλατεία Πάφου. Ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθεί σύντομα από την δημοτική αρχή, με επικρατέστερες περιόδους τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία, που θα γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο της κάλπης και ηλεκτρονικά, θα έχουν μόνο οι δημότες Πάφου βάσει των επίσημων εκλογικών καταλόγων.

Πηγή: Pafosnet