ΕΤΕΚ: Λύπη και δυσαρέσκεια για την έλλειψη επικοινωνίας με τον απερχόμενο Δήμαρχο

ΕΤΕΚ: Λύπη και δυσαρέσκεια για την έλλειψη επικοινωνίας με τον απερχόμενο Δήμαρχο

Την έντονη ανησυχία της για την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στην πρόοδο των έργων ανάπλασης στην Πάφο εξέφρασε η Περιφερειακή Επιτροπή του ΕΤΕΚ σε συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάφου, Άκη Χρυσόμηλο.

Τα μέλη του ΕΤΕΚ μετέφεραν στον κ. Χρυσόμηλο τη λύπη και τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη μέχρι σήμερα ουσιαστικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Πάφου κάτι το οποίο, όπως είπαν, δεν συμβάλει στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης με τον θεσμοθετημένο σύμβουλο του κράτους και των Τοπικών Αρχών στα θέματα ανάπτυξης.


Ο Άκης Χρυσόμηλος στο πλαίσιο της συνάντησης συμφώνησε ότι χρειάζεται περισσότερη συνεργασία με το ΕΤΕΚ και είναι αναγκαίο να λαμβάνεται υπόψη ο συμβουλευτικός και επιστημονικός του ρόλος.

“Προσωπικά, ανέφερε, θα επιδιώξω τη συνεργασία γιατί θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη δαιδαλώδη κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί ως Πάφος, το ΕΤΕΚ μπορεί και πρέπει να είναι σημαντικός σύμβουλος και συμπαραστάτης στο Δήμο Πάφου”.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν ευρύτερες απόψεις για τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πάφου, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την αξιολόγηση και προώθηση νέων έργων, τη θεσμοθέτηση διαδικασίας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για τα σημαντικά έργα της πόλης αλλά και τη συμφωνημένη διαδικασία ανάθεσης μελετών σε μελετητές για μικρότερα έργα.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι τέτοιες εποικοδομητικές συναντήσεις θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και να γίνονται με μεγαλύτερη χρονική συχνότητα στο εγγύς μέλλον γιατί συμβάλουν στη συνεργασία και τον συντονισμό που φαίνεται να έχει ανάγκη η Πάφος.