Ζαβρού: Ο “Άτλαντας” έχει εν μέρει δίκιο

Ζαβρού: Ο “Άτλαντας” έχει εν μέρει δίκιο

Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου κάνει λόγο για ίση μεταχείριση των παιδιών και των σωματείων.

Μετά τις καταγγελίες του σωματείου καλαθοσφαίρισης «Άτλαντας» εναντίον της Σχολική Εφορίας Πάφου, έγινε επικοινωνία με την πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Πάφου, κ. Ζαβρού. Η κ. Ζαβρού θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της πάνω στο θέμα των σωματείων και αν τελικά γίνονται διακρίσεις ή όχι όπως καταγγέλθηκε.


Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας δήλωσε στο farosonair.com, ότι η ίδια είναι υπέρ της ισότιμης κατανομής δικαιωμάτων σε όλα τα σωματεία και σε όλα τα παιδιά. «Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται ισότιμα, είτε αποφάσισαν οι γονείς να τα εγγράψουν σε δημόσια σωματεία είτε σε ιδιωτικά.

Από τη στιγμή που ο «Άτλαντας» εγγράφηκε και επίσημα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τότε έχει το δικαίωμα να αποκτήσει και τη δική του έδρα». Η κ. Ζαβρού συνεχίζοντας δήλωσε ότι όντως πριν από δυο χρόνια, το 2014, δηλαδή υπήρξε ομόφωνη απόφαση από την Σχολική Εφορεία Πάφου ότι μόλις εγγραφεί ο «Άτλαντας» στην Κ.Ο.Κ. θα του παραχωρηθεί γήπεδο. Μόνο ένα μέλος της Σχολικής Εφορείας διαφώνησε, καθώς όπως μας τόνισε η κ. Ζαβρού το εν λόγω άτομο άνηκε σε άλλο σωματείο.

Όπως μας τόνισε η κ. Ζαβρού, για τον «Άτλαντα» θα υπάρξει Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη έτσι ώστε να αποφασίσουν τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Όσον αφορά τη μη παραχώρηση γηπέδου στο εν λόγω σωματείο, γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, ίσως να ευθύνεται το ότι μπορεί να μην είναι ενημερωμένα όλα τα μέλη για το τι ακριβώς συνέβη. «Υπάρχουν κάποια άτομα που ανήκουν σε διοικητικά συμβούλια και είναι και μέλη της Σχολικής Εφορείας Πάφου και ίσως αυτό να  ευθύνεται κατά ένα μέρος». Επίσης,  κ. Ζαβρού στη τηλεφωνική μας επικοινωνία τόνισε πως αν τώρα ένα σωματείο έχει περισσότερα παιδιά και δεν είναι αρκετό το γήπεδο, που θα τους παραχωρήσει η Σχολική Εφορεία, τότε είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι να ενοικιάσουν ένα μεγαλύτερο χώρο.

Επιπρόσθετα, η κ. Ζαβρού προχώρησε και η ίδια σε σοβαρές καταγγελίες. Μας τόνισε πως πριν να αναλάβει η ίδια ως πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας υπήρχαν πάρα πολλές ατασθαλίες και παρατυπίες  από προηγούμενα μέλη. «Κατ’ αρχήν, η κυβέρνηση δίνει χορηγία 23.000 ευρώ στις Σχολικές Εφορίες για να καθαρίζονται οι αίθουσες των σχολείων, αλλά και για επιδιορθώσεις. Πριν αναλάβω εγώ ως πρόεδρος, αυτές οι 23.000 ευρώ δίνονταν παράτυπα στις καθαρίστριες για να καθαρίζονται οι αίθουσες που δίνονταν στα σωματεία τα απογεύματα. Όλο αυτό, όμως, ήταν λάθος, καθώς η καθαριότητα των χώρων που χρησιμοποιούνται από τα σωματεία είναι καθαρά δική τους ευθύνη. Την επόμενη μέρα πηγαίνουν παιδιά στο σχολείο, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις υποδομές που προσφέρονται και να είναι λερωμένες», υπογράμμισε. Επιπλέον, δήλωσε πως υπάρχουν σωματεία που χρωστούν λεφτά στη σχολική εφορεία από τις καλοκαιρινές τους δραστηριότητες και έρχονται τώρα να ζητήσουν χώρους, χωρίς να είναι οι ίδιοι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους .

Καταληχτικά, η κ. Ζαβρού τόνισε: «Σκοπός της Σχολικής Εφορείας είναι να προάγει τον πολιτισμό, το ήθος και την ισότιμη μεταχείριση όλων των παιδιών. Αυτή είναι η παιδεία.»

Πηγή: farosonair.com