Ζ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου: Συνεχίζεται η γκετοποίηση…

Ζ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου: Συνεχίζεται η γκετοποίηση…

“Κραυγή απόγνωσης” από ένα γονιό για την κατάσταση που επικρατεί στο Ζ’ Δημοτικό Σχολείο λόγω των λάθος χειρισμών του Υπουργείου Παιδείας και των λειτουργών του.

Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτησή της:


“Τελικά τίποτε δεν αλλάζει γιατί οι αρμόδιοι Υπουργείο Παιδείας, Επαρχιακό γραφείο Πάφου δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ την πρόθεση.

Στα 6 χρόνια που ήμουν μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, με επιστολές και με κατ’ιδίαν συναντήσεις αναφέραμε τον πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών με καταγωγή από άλλες χώρες που δεχόταν το σχολείο και τονίζαμε ότι θα έπρεπε να γινόταν μια πιο σωστή κατανομή μεταξύ των τριών σχολείων του κέντρου. Για κοινωνικούς και για πρακτικούς λόγους. Πόσες κούφιες υποσχέσεις πήραμε, πόσες αστείες δικαιολογίες από τους αρμόδιους. Εμπαιγμός της νοημοσύνης μας κανονικός.

Φέτος άλλαξαν είπαν την διαδικασία. Ενιαία περιφέρεια και όλα τα παιδιά της πρώτης τάξης θα γράφονταν στο Ζ’ Δημοτικό και θα κατανέμονταν στα άλλα σχολεία.. Μια από τα ίδια καμιά αλλαγή από ότι μαθαίνω επί της ουσίας απλά συνεχίζεται η γκετοποίηση με τις ευλογίες και του επαρχιακού γραφείου και του Υπουργείου.

Όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίναμε στις συναντήσεις και τι δεν ακούσαμε.

Ότι ήμασταν ρατσιστές ποιοι εμείς που δεν αλλάξαμε διευθύνσεις και μείναμε στο σχολείο και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε.

Ότι σαν Σύνδεσμος δεν προωθούσαμε την εικόνα του σχολείου. λες και έπρεπε να ιδρύσουμε διαφημιστικό τμήμα και τμήμα μαρκετινγκ.

Αυτοί τι έκαναν να σας πω. Το Ζ’ Δημοτικό είχε άδειες αίθουσες και αυτοί έστηναν λυόμενες αίθουσες σε διπλανό σχολείο για να βολέψουν κάποιους γονιούς που ήθελαν σώνει και καλά να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί. Στο τέλος αντέδρασε ο Σύνδεσμος του διπλανού σχολείου και απομακρύνθηκε η λυόμενη βλέποντας τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

Και τώρα θα βγουν και θα πουν τα δικά τους. Ότι τα στοιχεία είναι λάθος. Ότι στην καταγωγή των παιδιών αναγράφεται η κυπριακή. Μα ο διαχωρισμός γίνεται με την καταγωγή των γονιών τους ας μην κοροϊδευόμαστε. Ρατσισμός με το γάντι και στρουθοκαμηλισμός.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την σελίδα του ΥΠΠ που είχαμε αναφέρει σε μια από τις επιστολές μας τα προηγούμενα χρόνια…….. Μόνιμη επιδίωξη του ΥΠΠ είναι η προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων των μελών της κυπριακής κοινωνίας από τις οποιεσδήποτε ρατσιστικές διακρίσεις και τασεις κοινωνικού αποκλεισμού. Στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό γίνεται προσπάθεια ομοιόμορφης και ισόρροπης κατανομής των αλλόγλωσσων μαθητών σε διάφορα δημοτικά σχολεία, χωρίς να επιδιώκεται η συγκέντρωση τους σε ορισμένα σχολεια.

Είστε μόνο λόγια κύριοι από πράξεις μηδέν. Νοοτροπία Μαρί τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Νοιώθω έντονη απογοήτευση αλλά τουλάχιστον έχω καθαρή τη συνείδηση μου ότι πραγματικά προσπαθήσαμε να διορθώσουμε την αδικία σε βάρος των παιδιών του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση.”