Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους από τη Νέα Υόρκη στην Πάφο

Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους από τη Νέα Υόρκη στην Πάφο

Η Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους ζωντανά στην Κύπρο μέσω του The MET: Live in HD. Η φλογερή τραγωδία, βασισμένη στη διασκευή της ομώνυμης τραγωδίας του Σοφοκλή από τον Χιούγκο φον Χόφμανσταλ με επικεφαλής τη Νίνα Στέμε στο ρόλο της εμμονικής πριγκίπισσας που διψά για εκδίκηση.

O ιδιοφυής σκηνοθέτης Πατρίς Σερό (From the House of the Dead) δεν έζησε αρκετά για να δει τη δική του εκπληκτική παράγωγη της Ηλέκτρας, να παρουσιάζεται στη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης. Όμως, το ακατανίκητη όραμα του ζει μέσα από τη σοπράνο Νίνα Στέμε, απαράμιλλη μέχρι σήμερα στον ηρωικό γυναίκειο ρόλο των Στράους- Βάγκνερ, που απεικονίζει την αρχέγονη αναζήτηση της Ηλέκτρας για εκδίκηση για το θάνατο του πατέρα της Αγαμέμνονα.


Σάββατο 7 Μαΐου, Ώρα 19:55
Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, 77777745
Πάφος – Λευκωσία: ΚCineplex 77778383

Η θρυλική μέτζο σοπράνο Βάλτραουντ Μέγερ είναι συναρπαστική στην ερμηνεία της Κλυταιμνήστρας, της τρομακτικής μητέρας της Ηλέκτρας. Η σοπράνο Αντριάνε Πιτσόνκα και ο μπάσος βαρύτονος Έρικ Όουενς υποδύονται τα προβληματισμένα αδέλφια της Ηλέκτρας. Ο μουσικός συνεργάτης του Σερό, Έσα- Πέκα Σάλονεν διευθύνει τη δυναμική αυτή εκτέλεση του Ελληνικού μύθου.

Η ιστορία διαδραματίζεται στις Μυκήνες στην Ελλάδα, μερικά χρόνια μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Αυτή η έντονη μυθική εποχή έχει εμπνεύσει του συνθέτες όπερας για αιώνες. Η παραγωγή αυτή της ΜΕΤ είναι σκηνικά τοποθετημένη σ’ ένα αδιευκρίνιστο σύγχρονο χώρο.

Η παράσταση στη Λεμεσό εντάσσεται στο πλαίσιο του Μικρού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν το Θέατρο Ριάλτο και το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος από τις 4 έως τις 10 Μαΐου.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, Διάρκεια 105’
Με τη στήριξη του ΑΝΤ1
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, The Cyprus Weekly