Ημερίδα/Εργαστήρι: Εταιρική Κοινωνική ευθύνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ημερίδα/Εργαστήρι: Εταιρική Κοινωνική ευθύνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013,


ημερίδα/εργαστήρι με θέμα Εταιρική Κοινωνική ευθύνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία- Μια αμφίδρομη σχέση επιτυχίας που διοργανώθηκε από τον συμβουλευτικό οίκο Pricewaterhousecoopers σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου και τον ΣΤΕΚ.

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Annabelle και το παρουσίασαν εκ μέρους της Pricewaterhousecoopers οι εμπειρογνώμονες στο θέμα κος Γιώργος Ιωάννου, κος Παναγιώτης Μοίρας και κα Άντρη Δημητριάδου, παρουσία του υπεύθυνου συνέταιρου των υπηρεσιών τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών της PWC κ. Άγγελου Λοϊζου.  

 

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος οποίος και επιτεύχθηκε απόλυτα ήταν να δοθεί μια πρακτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των θεμάτων κοινωνικής ευθύνης/τουριστικής αειφορίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία του τουριστικού προορισμού “Επαρχία Πάφου” και μέσα από μια διαδραστική συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για την έναρξη του “ταξιδίου” προς την εταιρικά υπεύθυνη τουριστική αειφορία.

 

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδείγματα για ανάπτυξη στρατηγικής τουριστικής αειφορίας καθώς επίσης και συγκεκριμένες βέλτιστες πρακτικές για περιβαλλοντική αειφορία μέσω ορθολογιστικής χρήσης νερού και ενέργειας, διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση επικίνδυνων ουσιών.    

 

Ο κ. Νάσος Χατζηγεωργίου εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου επεσήμανε πως σε μια περίοδο που οι ταξιδιώτες έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες σε περιβαλλοντικές πρακτικές και γενικά αειφόρο τουρισμό, το θέμα εταιρικής ευθύνης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης είναι επίκαιρο αλλά και θα πρέπει αποτελέσει διαχρονική δέσμευση από όλους. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι τέτοιες πρακτικές μπορούν να δώσουν στον προορισμό μια ιδιαίτερα καλή εικόνα, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και πρόσθετη αξία στην τουριστική εμπειρία των ταξιδιωτών ενώ μέσα από βέλτιστες πρακτικές όλοι οι εταίροι ανεξαιρέτως θα μπορούν να επωφεληθούν.

 

Τέλος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα σύντομο εργαστήρι να επιβεβαιώσουν την σημαντικότητα των θεμάτων αειφορίας, να δημιουργήσουν πιλοτικό σχέδιο δράσης και να κατανοήσουν τα οφέλη από το ταξίδι προς την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη που είναι κύριος, περιβαλλοντικά , οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.