Η ένσταση Σαρίκα για άρση της ασυλίας του σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η ένσταση Σαρίκα για άρση της ασυλίας του σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει σήμερα την ένσταση του βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα στο αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, σε σχέση με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Όπως αναμένεται σήμερα, ο Γενικός Εισαγγελέας θα παρουσιάσει όλο το ανακριτικό υλικό προκειμένου να διαφανεί αν υπάρχει λόγος άρσης της βουλευτικής ασυλίας ή όχι.


Το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα τέθηκε ενώπιον της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ωστόσο η απόφαση αναβλήθηκε γιατί οι συνήγοροι του κ. Σαρίκα έφεραν ένσταση στο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, επικαλούμενοι απουσία μαρτυρικού υλικού.

Συγκεκριμένα ενώ ο βουλευτής Πάφου είχε αιτηθεί ο ίδιος με επιστολή του στο Γενικό Εισαγγελέα της άρσης της ασυλίας του προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα του καταλογίζουν κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, ακολούθως δια των δικηγόρων του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ έφερε ένταση στην άρση αυτή.

Ο κ. Σαρίκας υποστήριξε ότι το υλικό που έχουν παρουσιάσει οι ανακριτές της υπόθεσης του ΣΑΠΑ δεν είναι αρκετό για να παραιτηθεί του προνομίου του αυτού και ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδίου και της οικογένειας του.

Στο μεταξύ, υπό κράτηση τελεί στο ΓΝ Λεμεσού ο 73χρονος καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Δρ. Γεώργιος Μπάφας από την Ελλάδα, που συνελήφθηκε για την υπόθεση της Α φάσης του ΣΑΠΑ .

Εναντίον του 73χρονου εξετάζονται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη και δεκασμού δημόσιου λειτουργού.

Πληροφορίες φέρουν τη Νομική Υπηρεσία να έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας σύγκληση ιατροσυμβουλίου προκειμένου να μελετήσει την κατάσταση της υγείας του 73χρονου.

Ο κ. Μπάφας κατονομάστηκε από τον τελούντα σε διαθεσιμότητα διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιου Μαλληκίδη ως το πρόσωπο που μεσολαβούσε υπέρ γερμανικής εταιρείας, που ανέλαβε τελικά το έργο της βιολογικής μονάδας.

Σύμφωνα με την κατάθεση – ομολογία του Ευτύχιου Μαλληκίδη, ο κ. Μπάφας χρημάτισε τον ίδιο, το βουλευτή της ΕΔΕΚ Φ. Σαρίκα τότε Δήμαρχο Πάφου και έναν δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ που έχει αποβιώσει, προκειμένου η συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει την εκτέλεση του έργου, όπως έγινε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ