Η αρχαία Παφιακή τριάδα: Αφροδίτη, Κινύρας, Ικάριος από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου

Με στόχο να παρουσιαστεί μια πολύ σημαντική πτυχή της Ιστορίας της Πάφου,


 η οποία μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα άξονα εκδηλώσεων στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017, πραγματοποιήθηκε στην Πάφο διάλεξη με θέμα, «Η αρχαία Παφιακή τριάδα: Αφροδίτη, Κινύρας, Ικάριος» που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός  Πνευματικός  Όμιλος  Πάφου, με  ομιλητή τον πρώην Διευθυντή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου Άρη Γεωργίου.

Ο ομιλητής με πολύ γλαφυρότητα έκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά για την ιστορία των τριών προσωπικοτήτων και τις σχέσεις τους με την Πάφο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανθης και η φιλόλογος Μαρίνα Αθανασίου διάβασαν αποσπάσματα από τη Μυθολογία του Νίκου Τσιφόρου σχετικά με την Αφροδίτη και τον Κρόνο.

Ολοκληρώνοντας τη διάλεξή του ο κ. Γεωργίου όπως έχοντας υπόψη: τα δεδομένα της ιστορίας του Ικάριου, το εξαίρετης τέχνης ψηφιδωτό, την μεγάλη του προσφορά στους ανθρώπους, τον οίνον που ευφραίνει καρδίες, το γεγονός ότι η Πάφος είναι κατεξοχήν οινοπαραγωγός χώρος και τις ενδιαφέρουσες και πάντοτε επίκαιρες πτυχές σχετικά με τις ανθρώπινες συμπεριφορές , προστίθεται στην ανακοίνωση, εισηγήθηκε όπως , στα πλαίσια της Πάφου πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, και δίπλα στην Αφροδίτη και τον Κινύρα να προβληθεί με διάφορους τρόπους – και να μελετηθούν – η ιστορία του Ικάριου.

Εισηγήθηκε επίσης όπως γίνει κάποιας μορφής μνημείο για τον Ικάριο και την προσφορά του.

Στο πλαίσιο της διάλεξης ο ομιλητής  Άρης Γεωργίου εξέδωσε την ομιλία του σε μικρό βιβλιάριο, το οποίο και μοίρασε στο ακροατήριο, καταλήγει η ανακοίνωση .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/