Η γωνιά του χειροποίητου ….για ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Η γωνιά του χειροποίητου ….για ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό

Πολύχρωμα και μοναδικά χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια


δημιουργεί η συμπολίτισσα μας Άντρη Γεωργίου Κύρου , σε εργαστήριο που διατηρεί δίπλα από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επί της οδού Αθηνάς. Το μοναδικό εργαστήρι στη Πάφο που ασχολείται με χειροτεχνίες. Ένας χώρος ,που μπαίνοντας μέσα, διαπιστώνεις πως η τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας θέλει κέφι, όρεξη και διάθεση, αγάπη για την χειροτεχνία και την κατασκευή της , μεγάλη υπομονή, διαφόρων χρωμάτων τσόχες , χάνδρες , και διάφορα άλλα …..υλικά.

Η κ Κύρου, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως μια χειροποίητη κατασκευή απαιτεί πολύ χρόνο , γιατί βασίζεται στην λεπτομέρεια τόσο με τη χρήση βελονιού όσο και της βελόνας.

Στο εργαστήρι της κ Κύρου κατασκευάζονται επίσης κεριά σε ποτηράκια, και διάφορα αξεσουάρ όπως κολιέ, βραχιολάκια , δακτυλίδια με διάφορες λεπτομέρειες, μαξιλαράκια από τσόχα διαφόρων μεγέθους και χρωμάτων ……

Η κ Κύρου συμμετέχει σε πολλά παζαράκια ιδιαίτερα για φιλανθρωπικούς σκοπούς αφού διακατέχεται από αλτρουιστικά συναισθήματα, αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο .

Παρατήρησε ωστόσο , μετά λύπης της , πως στις μέρες μας πολύ λίγοι εκτιμούν το χειροποίητο, αν και οι τιμές είναι πολύ πολύ χαμηλές, χωρίς να υπολογίζεται στην πραγματικότητα η αξία και ο χρόνος μιας χειροποίητης κατασκευής.

Η ιδέα για την δημιουργία του εργαστηρίου ξεκίνησε από αγάπη για το χειροποίητο και με την στήριξη δικών της ανθρώπων.

Μετά την κατασκευή των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών ανάμεσα στα οποία οι πολύχρωμοι τάρανδοι, καμπάνες, αστέρια, δενδράκια , Αϊ Βασίληδες και χιονάνθρωπους ξεκινά η δημιουργία των Πασχαλινών ειδών αφού αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία η κατασκευή τους.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως με τα ξεχωριστά αυτά στολίδια, όλοι θα ζηλέψουν το πραγματικά μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας !

Καλά Χριστούγεννα και πολύχρωμα……………