Η διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου Άντρη Παπαγεωργίου

Η διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου Άντρη Παπαγεωργίου

Το Α’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου(Νεοφύτειο), συμμετέχει μαζί με άλλα 9 σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Σκωτία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ρουμανία και την Τσεχία, στο ευρωπαικό πρόγραμμα Comenius. Πρόκειται ομολογουμένως για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει να ενθαρρύνει τη συνεργασία ανάμεσα σε σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης, με στόχο την αλληλογνωριμία, την ανάδειξη των κοινών στοιχείων και τέλος την κατανόηση, ότι υπάρχει ένας κοινός πολιτισμός, που μπορεί να φέρει κοντά όλους τους Ευρωπαικούς λαούς και να τους κάνει να αγωνιστούν, ώστε μέσα από τη συνεργασία, να κτίσουν ένα καλύτερο μέλλον, για όλη την Ευρώπη.

Η διευθύντρια του Α’ Δημοτικού σχολείου Πάφου, Άντρη Παπαγεωργίου μας είπε: “Το θέμα του δικού μας προγράμματος, που συμμετέχει το δικό μας σχολείο είναι “Adventures Around Europe”, με βασικούς στόχους του προγράμματος τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να κατανοήσουν την ευρώπη,ερευνώντας το πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό περιβάλλον και να αναπτύξουν την ευρωπαική και παγκόσμια ιθαγένεια, μέσα στο σχολείο και την ευρύτερη κοινότητα. Το πρόγραμμα μας έχει διάρ κεια δυο χρόνια και θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να μελετήσουν σε βάθος τις κουλτούρες των χωρών που συμμετέχουν μαζί μας στο πρόγραμμα. Κατα τη διάρκεια του πρώτου έτους που ήταν η περσινή χρονιά επικεντρωθήκαμε στο ιστορικό περιβάλλον με μελέτη και ανταλλαγή πληροφοριών για την τοπική ιστορία των συμμετεχόντων αλλά και τα σημαντικότερα ιστορικά ορόσημα των χωρών μας και τους εθνικούς μας εορτασμούς”.


      Και κατέληξε η Άντρη Παπαγεωργίου: “Φέτος στο δεύτερο έτος οι μαθητές θα μελετήσουν και θα ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με το πολιτιστικό τους περιβάλλον, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμα τους αναδεικνύοντας, ομοιότητες, διαφορές και σίγουρα κοινά προβλήμτα που αντιμετωπίζου με. Προσδοκούμε ότι οι δραστηριότητες που θα υλοποιούνται προς επίτευξη των στόχων μας θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές των εταιρικών σχολείων να οικοδομήσουν μια εις βάθος γνώση για τα άλλα παιδιά, τα σχολεία και τις χώρες τους”