Η ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις δηλώσεις Μ. Σούλτς λέει ο Γ. Ομήρου

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς


ότι «Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες ευθύνες για τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα, την Κύπρο ,την Πορτογαλία και την Ιρλανδία», ανέφερε με δηλώσεις του στη Πάφο ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σωστά ανέφερε στις δηλώσεις του, πρόσθεσε ο κ Ομήρο, υ ότι «δεν αρκεί πλέον να ζητούνται συγγνώμες Κι ότι κάποιοι πρέπει να κριθούν υπαίτιοι και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Ο Μάρτιν Σούλτς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « δεν μπορείς να ζητάς ένα παράλογο κούρεμα και στη συνέχεια να κατηγορείς το ψαλίδι για τη ζημιά».

Ο κ. Ομήρου συνέχισε επίσης, λέγοντας πως το Κ.Σ ΕΔΕΚ χαιρετίζει επίσης το γεγονός ότι ξεκίνησε έρευνα για τα όσα έπραξε η Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδεικνύουν ότι οι ανάλγητες αποφάσεις που επιβάλλονται στους λαούς με τα λεγόμενα σχέδια διάσωσης στο μόνο που οδήγησαν είναι η βαθειά ύφεση, η ανεργία και η κοινωνική δυστυχία, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Είναι ακόμα φανερό, κατέληξε, ότι χρειάζονται κατεπειγόντως αλλαγές στις πολιτικές που υιοθετούνται από την Ε.Ε με εγκατάλειψη των πολιτικών της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας και την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/