Η ιέρεια των φάντο το Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Η ιέρεια των φάντο το Σάββατο στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Συναυλίες και μουσικές δράσεις από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν φέτος σε ανοικτούς χώρους σε ολόκληρη την Πάφο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Σκηνή που Ταξιδεύει». Μετά την Ισπανίδα ντίβα Λουθ Καζάλ η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει ακόμη μια ξεχωριστή συναυλία με την Πορτογαλίδα ιέρεια των φάντο, Misia, στις 19 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Η γνωστή ερμηνεύτρια χαρακτηρίζεται ως διάδοχος της αξεπέραστης Αμάλια Ροντρίγκες, ωστόσο εκείνη εντυπωσιάζει με την απλότητα και την αμεσότητά της.


Η Misia συνέδεσε το όνομά της με τη δημιουργική ανανέωση του είδους των φάντο κι έχει εμφανιστεί στις σημαντικότερες σκηνές του κόσμου, όπως είναι η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το Εθνικό Θέατρο Σάο Κάρλος στη Λισαβόνα, το Théâtre du Châtelet στο Παρίσι, το Town Hall στη Νέα Υόρκη, το Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο και το θέατρο Cocoon στο Τόκιο.

Στη Γαλλία, έλαβε το μετάλλιο «Médaille de vermeil», τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της πόλης του Παρισιού, και αποτελεί Αξιωματούχο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της γαλλικής δημοκρατίας.

Αξιοποιώντας την παραδοσιακή φόρμα της μουσικής της Πορτογαλίας, δημιουργεί και συνεχώς ανανεώνει με καινούριο υλικό τα φάντο, φέρνοντας τα με αυτό τον τρόπο εγγύτερα σε νέους ακροατές.

Εμφανίζεται συχνά σε Ευρώπη και Ασία και οι ηχογραφήσεις της κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Με την τελευταία της δισκογραφική δουλειά «Para Amalia», τιμά την αθάνατη ιέρεια του φάντο, μέσα από τα τραγούδια της.

19 Αυγούστου, Αρχαίο Ωδείο Πάφου , 20:30
Εισιτήρια: 15 & 20 ΕΥΡΩ
Αγορά εισιτηρίων: www.soldouttickets.com.cy / So Easy Περίπτερα σε όλη την Κύπρο, Περίπτερο Time Out