Η μαζική πτώση κεραυνών στη Γιόλου προκάλεσε καταστροφές

Η μαζική πτώση κεραυνών στη Γιόλου προκάλεσε καταστροφές

Πρωτοφανής ήταν η ατυχία των κατοίκων της κοινότητας Γιόλου στην επαρχία Πάφου τις τελευταίες μέρες. Ενώ από την κακοκαιρία δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα σε κανένα άλλο σημείο της επαρχίας, η κοινότητα αυτή του διαμερίσματος Χρυσοχούς υπέστη… μαζεμένες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 25 νοικοκυριά της κοινότητας πλήγησαν σε διάστημα τριών μόλις ημερών από κεραυνούς που έπεφταν το διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα να υποστούν εκτεταμένες ζημιές οι ηλεκτρικές τους εγκαταστάσεις.


Την πρωτοφανή κατάσταση επιβεβαίωσε με δηλώσεις της χθες στον «Φ» η γραμματέας του Συμβουλίου Βελτιώσεως Γιόλου Σύλβια Αντωνίου, η οποία ανέφερε ότι στα 25 αυτά υποστατικά της κοινότητας υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ενώ καταστράφηκαν συσκευές και οι εγκαταστάσεις του διαδικτύου.

Πέραν των ζημιών στα υποστατικά, τόνισε η κ. Αντωνίου, η Γιόλου πλήγηκε σχεδόν ολοσχερώς από πλευράς του οδικού φωτισμού, αφού συνεπεία της πτώσης πολλών κεραυνών καταστράφηκε το σύνολο των πασσάλων φωτισμού εντός της κατοικημένης περιοχής. «Είναι απίστευτη η εικόνα που επικράτησε τις τελευταίες μέρες στην κοινότητά μας», είπε, «τόσο λόγω του μεγέθους των ζημιών, όσο και της μαζικής και ταυτόχρονης πτώσης τόσων κεραυνών».

Πηγή: Φιλελεύθερος