Η μεγαλύτερη πληγή της Χλώρακας οι κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ

Η μεγαλύτερη πληγή της Χλώρακας οι κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ

Τα « ερείπια» τα οποία άφησαν πίσω τους οι εργασίες του αποχετευτικού


είναι η μεγαλύτερη πληγή της Χλώρακας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλο Παπακώστα.

Ο κ. Παπακώστας δήλωσε στο ΚΥΠΕ , πως με την ολοκλήρωση των έργων για το αποχετευτικό  σύστημα φάνηκε ξεκάθαρα ότι έγιναν κακοτεχνίες, τοποθετήθηκαν κακής ποιότητας υλικά και  δεν έγιναν ικανοποιητικές συμπιέσεις των  χωμάτων  μέσα στα αυλάκια για να καλυφθούν οι οχετοί με αποτέλεσμα σήμερα όλοι οι δρόμοι να παρουσιάζουν καθίζηση και τα ασφαλτικά οδοστρώματα να έχουν καταστραφεί. 

«Έχω πληροφορηθεί», συνέχισε, « ότι προβλήματα παρουσιάζονται και σε αγωγούς των ομβρίων  και δεν αποκλείεται μάλιστα σε κάποιες  περιοχές να επανέλθει το ΣΑΠΑ για να ξανασκάψει».

Ο κ. Παπακώστας παρατήρησε επίσης πως σήμερα η Κοινότητα έχει ένα αρκετά άσχημο  οδόστρωμα και πως καθημερινά το Κοινοτικό Συμβούλιο γίνεται δέκτης παραπόνων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποια έργα έχει θέσει στις προτεραιότητες της η Κοινότητα είπε πως πέρα από το οδικό δίκτυο ένα άλλο έργο το οποίο  προγραμματίζει η Κοινοτική Αρχή είναι η διαμόρφωση της λεωφόρου Ελευθερίας  στον κεντρικό πυρήνα της κοινότητας.

Ήδη σημείωσε « προχωρούμε σε σχεδιασμούς, θα δούμε και τα οικονομικά μας γιατί  όπως θα ξέρετε αυτά τα έργα δυστυχώς δεν χρηματοδοτούνται πλέον ούτε από το κράτος αλλά ούτε και από ευρωπαϊκά κονδύλια . Πρόκειται για έργο σημαντικό  που θα περιλαμβάνει μια όμορφη πλατεία αντάξια της Κοινότητας», σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ,πως σημαντικό έργο για την Χλώρακα  είναι η δημιουργία κοινοτικής παραλίας, αφού προηγουμένως κατασκευαστούν όλα τα θαλάσσια έργα με την δημιουργία κυματοθραυστών αλλά και τα έργα στην ακτή ώστε η παραλία να προσφέρει  ασφάλεια στους λουομένους αλλά και ένα χώρο ξεκούρασης με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και σύγχρονους χώρους  υγιεινής.

Ο κ. Παπακώστας σημείωσε ακόμη πως έχει ανατεθεί  από το Κράτος, πριν από τρία περίπου χρόνια, σε ειδικούς η εκπόνηση μελέτης  του παραλιακού μετώπου από το Φάρο στην Κάτω Πάφο μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Δυστυχώς παρατήρησε , κάποιο «αόρατο χέρι»  προσπαθεί να σταματήσει αυτό το σημαντικό έργο με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας των λουομένων αφού – όπως είπε- σε δύο παραλίες σημειώθηκαν  αρκετοί πνιγμοί.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως πριν 5-6 χρόνια στην περιοχή σημειώθηκε ταυτόχρονος πνιγμός τριών ανθρώπων ενώ σημείωσε «τα τελευταία δέκα χρόνια ίσως ο αριθμός των  νεκρών να έφθασε ή και να ξεπέρασε  τους είκοσι».

OΔιευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλλεκίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ για τις καταγγελίες του Κοινοτάρχη Χλώρακα ανέφερε πως το συμβόλαιο με τον εργολάβο  δεν έχει λήξει οι αγωγοί έχουν ελεγχθεί όπως και η άσφαλτος. Πρόσθεσε ακόμη πως όλες οι κακοτεχνίες έχουν εντοπιστεί και καλείται – όπως είπε- ο εργολάβος του έργου να επιδιορθώσει όλες τις κακοτεχνίες. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου συνέχισε κατακρατά ένα μεγάλο ποσό από τις οφειλές στον εργολάβο και αν δεν επιδιορθώσει τις κακοτεχνίες τότε έχει το δικαίωμα να επέμβει το ίδιο για την αποκατάσταση των ζημιών ή των αστοχιών.