Η Πάφος βράβευσε τους άριστους αθλητές της

Τους άριστους αθλητές των αθλητικών σωματείων της Πάφου βράβευσε χθες βράδυ ο Δήμος Πάφου σε ειδική εκδήλωση.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος είπε ότι ως τοπική αρχή, που συλλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των δημοτών, αισθάνονται βαριά την υποχρέωση να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στη νεολαία να διοχετεύσει το φυσικό της δυναμισμό προς τη σωστή κατεύθυνση, αποφεύγοντας έτσι τις ποικιλόμορφες παγίδες και τους πολλαπλούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε βήμα της καθημερινής ζωής.


Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως η δράση του Δήμου στον τομέα του αθλητισμού στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, στη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής, και στη διαμόρφωση και υλοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων.

Εκτίμησε επίσης πως μόνο με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και, βεβαίως, με το ξεπέρασμα των σημερινών οικονομικών δυσκολιών, μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα που παρατηρείται με την έλλειψη υποδομών.

Επεσήμανε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου προγραμματίζει και διεκδικεί τη δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, έργα άθλησης και ψυχαγωγίας στις συνοικίες καθώς και αναβάθμιση του Ιακώβειου Σταδίου, προσθέτοντας πως ο Δήμος έχει προχωρήσει στη μελέτη και σχεδιασμό για αναβάθμιση του Σταδίου, ενώ σε πρόσφατες συσκέψεις διαφάνηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζει θετικά το θέμα, ενώ ο Δήμος έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του τη δική συνεισφορά.

Ο κ. Φαίδωνος εκτίμησε ωστόσο πως ούτε η απαραίτητη υποδομή είναι από μόνη της ικανή να επιφέρει την αθλητική αναβάθμιση, λέγοντας πως η δημιουργία των εγκαταστάσεων πρέπει να συμβαδίζει με διοργανώσεις και προγράμματα που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, προωθούν τον μαζικό αθλητισμό και στηρίζουν τον πρωταθλητισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Πάφου έχει αποφασίσει μια σειρά δράσεων και ενεργειών που, περιεκτικά, είπε αφορούν την έμπρακτη ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης μέσω των ετήσιων οικονομικών χορηγιών και της παροχής υπηρεσιών, την προαγωγή του Μαζικού αθλητισμού μέσω ειδικών προγραμμάτων και διοργανώσεων, όπως το Πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γυναίκα», τα ειδικά προγράμματα άθλησης για τους ηλικιωμένους δημότες μας, τη χορηγία ομάδας παιδιών για εξειδικευμένο ποδόσφαιρο και την προσφορά άσκησης για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα.

Επίσης συνέχισε, με τη στήριξη προς τον ΚΟΑ για την εφαρμογή του Προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» και τη διοργάνωση εκδηλώσεων μαζικού αθλητισμού, όπως ο «Γύρος της Πάφου», τη συνδιοργάνωση του Αγώνα Τριάθλου, που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό και την οργάνωση του ετήσιου Ποδηλατικού Γύρου και του καθιερωμένου περιπάτου στον πεζόδρομο της παραλίας του Φάρου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως για το άμεσο μέλλον ο Δήμος σχεδιάζει επέκταση του Προγράμματος «Αθλητισμός και Γυναίκα», διοργάνωση του Γύρου της Πάφου 2015, εκδήλωση με στόχο τη προώθηση του αθλητισμού και του εθελοντισμού σε συνεργασία με το Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οργάνωση διήμερου τουρνουά καλαθόσφαιρας σε συνεργασία με τη Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, καθώς και εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλα τα αθλήματα σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και φορείς της πόλης μας.

Εξάλλου, στο δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού και νέας γενιάς του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει ο Δήμος μέσα από αυτή την εκδήλωση είναι ότι οι νέοι μπορούν μέσα από τον αθλητισμό αλλά και άλλες υγιείς ενασχολήσεις να χαίρονται την ζωή, να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να βραβεύονται και να τιμούνται.

Η επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου συνέχισε, έχει μια έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα., αφού ήδη κατάφερε να καθιερώσει το καλοκαιρινό σχολείο ως θεσμό και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε αρκετούς γονείς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα πού θα αφήσουν τα παιδιά τους την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά λύση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας Αθλητικού σχολείου στην Πάφο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)