Η Πάφος γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Η Πάφος γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Η Πάφος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τίμησε τη παγκόσμια ημέρα τουρισμού που έγινε καθιερωθεί η 27η Σεπτεμβρίου από τον παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού από το 1980, με σειρά εκδηλώσεων , σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ.


Η φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού ήταν αφιερωμένη στην προστασία και τη σωστή διαχείριση του νερού.

Υπό το σύνθημα «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον» ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου , προστίθεται στην ανακοίνωση, οργάνωσαν μια ξεχωριστή γιορτή, στον πλατειακό χώρο μπροστά από το δημαρχείο, όπου οι δημότες , ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης σημείωσε, πως η Γεροσκήπου είναι μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή και γι’ αυτό και ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να υλοποιήσει τους αναπτυξιακούς του σχεδιασμούς προκειμένου να δημιουργήσει μια πόλη σύγχρονη, ελκυστική και φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ο Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού και σημείωσε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ορθολογιστική χρήση των υδάτινων πόρων αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος ευρύτερα.

Το νερό είπε ο κ. Φιλιππίδης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόρους για την άνθιση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός ως ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας έχει ευθύνη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, διασφαλίζοντας ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί επενδύουν επαρκώς στη σωστή διαχείριση των υδάτων σε όλη την αλυσίδα που τους τροφοδοτεί».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται, βραβεύθηκαν τουρίστες που επέλεξαν για τις διακοπές τους την τουριστική περιοχή Γεροσκήπου περισσότερες από είκοσι φορές .

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε μουσική, χορούς και τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Αερούσα», το χορευτικό συγκρότημα «Ιεροί Κήποι» ενώ θερμότατη υποδοχή επεφύλαξε το κοινό στην αγγλόφωνη χορωδία «Paphos Zingers».

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν εκθεσιακοί χώροι όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά επαγγέλματα αλλά και να απολαύσουν τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα .

Παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς με κύριο ομιλητή τον γενικό διευθυντή του ΚΟΤ κ. Μάριο Χαννίδη.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/