Η Πάφος ζητά δημιουργία αθλητικού σχολείου στην πόλη

Η Πάφος ζητά δημιουργία αθλητικού σχολείου στην πόλη

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Υγείας Κώστα Καδή απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δ. Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης με θέμα τη δημιουργία αθλητικού σχολείου στην Πάφο.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως οι επιτυχίες των μαθητών της Πάφου είτε στις Παγκύπριες Εξετάσεις, είτε σε μαθητικούς διαγωνισμούς (ολυμπιάδες μαθηματικών, φυσικής), είτε σε διαγωνισμούς γυμναστικής, θεάτρου, είναι διαχρονικές, είναι μοναδικές και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει ένα Κράτος για την κοινωνία του και ιδιαίτερα για τους νέους του και δυστυχώς το δικό μας Κράτος μεροληπτεί εις βάρος των δικών μας παιδιών εδώ στην Επαρχία της Πάφου, σημείωσε.

Ο κ. Σαββίδης μέσω της επιστολής του, είπε πως η Πάφος ζητά να δημιουργηθεί αθλητικό σχολείο όπως υπάρχει και στην Λευκωσία και στην Λεμεσό και αλλού.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε τέλος τον Υπουργό εκ νέου να ενεργήσει ώστε να σταματήσει να υπάρχει διάκριση για τους μαθητές της Πάφου όσον αφορά τη μη ύπαρξη αθλητικού σχολείου στην πόλη και να επιληφθεί άμεσα του θέματος ώστε να δώσει τέλος σε αυτή την αδικία, όπως είπε.

Πηγή ΚΥΠΕ