Η Πάφος τίμησε τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι

Η Πάφος τίμησε τη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι

Κεριά άναψαν στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Alliance Française Πάφου με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου και δεκάδων πολιτών έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση τήρησαν μονόλεπτο σιγή στη μνήμη των θυμάτων.


Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Alliance Française Πάφου Λάκης Χριστοδούλου ανέφερε πως η σεμνή τελετή σκοπό έχει την απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως δεν είναι μια πράξη αντεκδίκησης ή μίσους ή φανατισμού, σημειώνοντας πως “εμείς προσπαθούμε να κατευνάσουμε το μίσος αφού τέτοιες ενέργειες προκαλούν τρόμο σ’ όλο τον κόσμο “.

“Εμείς αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας. Για την Alliance Française η Γαλλία είναι η δεύτερη πατρίδα, αλλά και για όλη τη Κύπρο, η Γαλλία αποτελεί μια χώρα η οποία στήριξε τον τόπο μας σε όλα τα διεθνή σώματα, στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παντού”, σημείωσε.

Είναι το ελάχιστο – όπως είπε – που μπορούμε να κάνουμε ως Κύπρος, την ηθική υποστήριξη των θυμάτων και της Γαλλίας σ’ αυτή την τρομοκρατία.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μιτσής, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στην Κύπρο, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο της Πάφου αλλά και την Alliance Française Πάφου για τη στήριξη τους προς το λαό της Γαλλίας και την αλληλεγγύη τους και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκδήλωση συμπαράστασης προς το λαό της Γαλλίας θα διοργανώσει και ο Δήμος Γεροσκήπου την Τετάρτη στις 18 του μηνός στις 17:30 το απόγευμα έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Γεροσκήπου.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)