Η Πάφος τίμησε τον ευεργέτη Χριστόδουλο Πετρίδη

Η Πάφος τίμησε τον ευεργέτη Χριστόδουλο Πετρίδη

Τη βαθιά της εκτίμηση προς τον αείμνηστο ευεργέτη και φιλάνθρωπο Χριστόδουλο Πετρίδη εξέφρασε η πόλη μας, με Φιλολογικό Μνημόσυνο που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 το Πετρίδειο Ίδρυμα.


Ο μακαριστός Χριστόδουλος Πετρίδης σύνδεσε το όνομά του με την φιλανθρωπία, την αγαθοεργία και την ανιδιοτέλεια και άφησε έργο που σφράγισε τα κοινωνικά δρώμενα της Πάφου.

Το Πετρίδειο Ίδρυμα που δημιούργησε, προικοδοτώντας το με μια περιουσία που ξεπερνά τα 3 εκατομμύριο ευρώ, καθώς και η συνολική του προσφορά που ανέρχεται στα 5 και πλέον εκατομμύρια, αποτελούν παράδειγμα αλτρουισμού και φάρο ανθρωπιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε δεκάλεπτο βίντεο από τη ζωή και το έργο του αείμνηστου συμπολίτη μας. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Κύπρου κ. Ουράνιος Ιωαννίδης με θέμα ««Ολυμπιακοί Αγώνες: Παιγνίδι, αθλητισμός ως αγωγή και πολιτισμός, και η σύγχρονη εποχή»

Έγινε, επίσης, απονομή των παρακάτω επάθλων:

  • «Έπαθλο Ήθους και Αρετής Χριστόδουλος Πετρίδης»: Απενεμήθη στον συμπολίτη μας ποδοσφαιριστή Βαλεντίνο Σιέλη για την αλτρουιστική πράξη του να σώσει τη ζωή συμποδοσφαιριστή του στη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ- Ανόρθωσης.
  •  «Έπαθλο Διαχρονικής Προσφοράς Χριστόδουλος Πετρίδης»: Απενεμήθη στον μακαριστό Χρυσόστομο Χαμπιαουρίδη για τη μακρά προσφορά του στην Παιδεία, στον Αθλητισμό και τον Προσκοπισμό.

Το Πετρίδειο Ίδρυμα επέδωσε, ακόμη, τις ετήσιες χορηγίες προς τ’ακόλουθα σωματεία:

  • Αθλητική Ένωση Πάφος
  • Παφιακός Σύλλογος Αθλοπαιδιών
  • Γυμναστικός Σύλλογος Κόροιβος
  • Ναυτικός Όμιλος Πάφου
  • Σώμα Προσκόπων Πάφου

Το Πετρίδειο Ίδρυμα εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους τίμησαν μαζικά με την παρουσία τους την μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης μας.