Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Πάφος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κορυφώνονται σήμερα 28η Οκτωβρίου , οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στην Πάφο.


Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε η Πάφος με τριήμερους λαμπρούς εορτασμούς, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη από τις 24 του μηνός .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις 6.30 το πρωί, μετά τις κωδωνοκρουσίες και το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από τη φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, ακολούθησε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, μπροστά από το δημοτικό μέγαρο. Στην έπαρση της σημαίας συμμετείχε και η φιλαρμονική ενώ αποδόθηκαν τιμές , από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Στις 10:00 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο της πόλης. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Δημήτρης Νικολάου Διευθυντής Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στη Στήλη της 28ης Οκτωβρίου από τις αρχές της Πάφου, και απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα απονέμει τιμές, ενώ θα παιανίζει και η φιλαρμονική.

Στις 11:15 θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή, , με τη συμμετοχή παλαιών πολεμιστών, σωματείων και οργανώσεων, προσκόπων, μαθητών και μαθητριών, καθώς και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Της παρέλασης θα ηγείται η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και των εκπαιδευτηρίων της Πάφου. Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτεί ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, με τους λοιπούς επισήμους, από εξέδρα στην είσοδο του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ, Πάφου. Τελετάρχες της παρέλασης θα είναι ο Ανχης Π/Ζ Χριστόδουλος Κατσιάρης και ο Ανδρέας Ταύρος Β.Δ. Λύκειου Αγίου Νεοφύτου Πάφου. Την φιλαρμονική θα διευθύνει ο μαέστρος Ζαχαρίας Ευαγγέλου.

Στις 17:00 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου ενώ τιμές θα αποδώσουν τμήμα της Εθνικής Φρουράς και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται απόψε με ανοικτή δεξίωση της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου , της Εθνικής Φρουράς και του Δήμου Πάφου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου.

Οι εκδηλώσεις στην Πάφο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν στις 24 του μηνός με τον γενικό σημαιοστολισμό των κτιρίων και των δρόμων αλλά και των κατοικιών και καταστημάτων από τους πολίτες ενώ στις 25 Οκτωβρίου στις 8.00 το πρωί, έγινε η καθιερωμένη στέψη μνημείων από τα εκπαιδευτήρια Πάφου και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικοί εορτασμοί.