Η Πάφος φιλοξένησε το 2ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα : Ζώ στην Κύπρο

Η Πάφος φιλοξένησε το 2ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα : Ζώ στην Κύπρο

Η Πάφος αποδεικνύει ότι αξίζει πραγματικά το όνομα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017 φιλοξένησε το δεύτερο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα «Ζω στη Κύπρο». Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Κύπρο-Ρωσικό Σύνδεσμο της Πάφου, ο οποίος αν και ιδρύθηκε, μόλις το 2012 έχει γίνει το σήμα κατατεθέν στην τοπική πολιτιστική σκηνή.


Οι διοργανωτές, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, πιστεύουν ακράδαντα ότι το να δημιουργηθεί κάτι από κοινού και το να περάσει από όλες τις δυσκολίες και τις χαρές της δημιουργικής διαδικασίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που ζούμε. Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα μάθουν τη σημασία της αγάπης, της φιλίας και του αυτοσεβασμού.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με μια έκθεση τέχνης, όπου οι νέοι καλλιτέχνες της πόλης, εμφάνισαν τα ταλέντα τους. Υπήρχαν, επίσης, βιβλία και παιχνίδια προς πώληση.
Τα παιδιά από 6 Σχολές Χορού παρουσίασαν τις δεξιότητές τους, με επαγγελματικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ευγενία Karol εντυπωσίασε το κοινό με κάποια πραγματικά καλά κομμάτια, ενώ το δικό τους στίγμα στην διοργάνωση έδωσαν οι παραδοσιακοί Κυπριακοί χοροί που εκτελέστηκαν από τους νέους χορευτές της Ακαδημίας χορού “Κύπρος” του Άριστου Τζιάμαλη.

Χειροκροτημάτων του κοινού έτυχαν και τα κορίτσια από τη σχολή χορού Dance Studio “Vera” (Svetlana Ιωάννου) .

Στο φεστιβάλ έλαβε μέρος η σχολή Μουσικής, Θεάτρου και Καλών Τεχνών (Όλγα Kremeshnaya και Galina Peyioti) επιλέγοντας ένα μοναδικό κομμάτι ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σχολή διαθέτει τα δικά της ρωσικά λαϊκά όργανα που εκτελούν όλα τα κομμάτια ζωντανά.
Χορευτές από το “Ρωμιοσύνη” Dance Ensemble (Άγις και Νεκτάριος Tursidis) παρουσίασαν χορούς του Καυκάσου .

Η κομψότητα των κινήσεών τους και οι φλογεροί ρυθμοί έκαναν τον κάθε παρευρισκόμενο να αισθάνεται τον παλμό του Καυκάσου. Ένα άλλο σημαντικό μέρος του προγράμματος , προστίθεται στην ανακοίνωση ήταν η παιδική χορωδία «Camerton” (Άννα Izmailova).

Το ρεπερτόριο της χορωδίας και των σολίστ Αναστασία Παυλή, Anna Σώζου και της Μαρία Bendus περιλάμβαναν ρωσικά, ουκρανικά και ελληνικά τραγούδια, καθώς και ψαλμούς. Ψυχή της διοργάνωσης ήταν η Όλγα Σώζου, πρόεδρος του Κύπρο-Ρωσικού Συνδέσμου της Πάφου, καθώς και η Αρίστη Ανδριώτη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, καταλήγει η ανακοίνωση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το τρίτο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ το 2014!