Η Πάφος όρθωσε ανάστημα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ αλλά δεν άντεξε…

Η Πάφος όρθωσε ανάστημα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ αλλά δεν άντεξε…

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε δυνατά και είχε δυο καλές τελικές στο πρώτο δεκάλεπτο… Στο 6′ μια έξυπνη πισινή κεφαλιά του Ντελατόρε πήγε έξω και στο 8′ ο Γκουλόν έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σάλαι. Στο 11′ απείλησε και ο Ζαχίντ με απευθείας φάουλ που για λίγο δεν βρήκε στόχο και στο 15′ ο Γιάνζα πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο πλασέ του Ντελατόρε. Δυο λεπτά αργότερα ο Ενσούε διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάνζα. Από την άλλη η Πάφος απείλησε για πρώτη φορά στο 18′ με δυνατό σουτ του Μπεριγκό που βρήκε έτοιμο τον Πέρεζ.

Ο εξαιρετικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 23′ το ΑΠΟΕΛ έχασε κλασική ευκαιρία όταν ο Ντελατόρε πλάσαρε εξ επαφής τον Κόπριβετς και αυτός έδιωξε σε κόρνερ. Στο 25′ ήταν η σειρά του Πέρεζ να σώσει την ομάδα του όταν έγκαιρα βγήκε και σταμάτησε τον Μπεριγκό πριν πλασάρει και στο επόμενο λεπτό ο Ντελατόρε ξανά έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση όμως ο τερματοφύλακας της Πάφου ήταν στην σωστή θέση.


Η υπεροχή της ομάδας του Δώνη έφερε τελικά αποτέλεσμα στο 31’… Ο Σόουζα έδωσε κάθετα στον Εμπεσίλιο, αυτός με μιας “έστρωσε” με τακουνάκι στον Ζαχίντ και ο Πακιστανός με πλασέ εντός περιοχής τελείωσε ιδανικά έναν εξαιρετικό συνδυασμό για το 0-1. Η επόμενη καλή στιγμή για το ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 38′ όταν ο Ντελατόρε για εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά. Ο Βραζιλιάνος πάντως ήταν λίγο μπροστά την στιγμή της σέντρας.

Το δεύτερο μέρος

Με φάση για την Πάφο επανάρχισε το ματς, όταν σε πτώση του Μπεριγκό στην περιοχή στο 46′ υπήρξαν διαμαρτυρίες – από την κερκίδα κυρίως – για πέναλτι. Ο ίδιος ο παίκτης δεν διαμαρτυρήθηκε αφού δεν φαίνεται πως ο Μοράις του κάνει φάουλ. Η επόμενη ευκαιρία δεν άργησε και έφερε και το γκολ… Στο 48′ ο Ζαχίντ γέμισε από δεξιά και ο Ντελατόρε με κεφαλιά έκανε το 0-2, με το γκολ να είναι το επιστέγασμα της εξαιρετικής του εμφάνισης.

Μετά το γκολ η Πάφος ισορρόπησε το παιχνίδι και έψαξε το γκολ. Έφτιαξε 2-3 φορές τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και στην πρώτη καλή ευκαιρία μείωσε με σουτ του επικίνδυνου Μπεριγκό στο 64′.

Ο Δώνης αντέδρασε με δυο αλλαγές βάζοντας Λάγο και Ποτέ και ο Αφρικανός στο 72′ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά για εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά. Αντίθετα δυο λεπτά αργότερα έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Κόπριβετς έβγαλε δύσκολη απόκρουση.

Και αφού το ΑΠΟΕΛ δεν “σκότωσε” το ματς, η ομάδα του Πρέσλι χτύπησε άλλη μια φορά και ισοφάρισε… Στο 79′ ο Κόπριβετς γέμισε, ο Μπεριγκό έφυγε στην πλάτη της γαλαζοκίτρινης άμυνας και με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Πέρεζ που έκανε κακή έξοδο και έγραψε το 2-2.

Στο 81′ μάλιστα το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες αφού ο Λάγο υπέστη μυϊκό τραυματισμό και οι τρεις αλλαγές είχαν ήδη γίνει από τον Δώνη. Μια εξ αυτών ήταν και ο Ισπανός που πρόλαβε να παίξει μόνο 15 λεπτά.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων πάντως μετά το 2-2 έδειξε πόσο πολύ ήθελαν το τρίποντο. Στο 86′ και στο 89′ ο Εμπεσίλιο απείλησε με σουτ που βρήκαν έτοιμο τον Κοπριβετς και στο 92′ ο Σόουζα έδωσε την λύση… Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή και λάθος του Γιάνζα, ο Βραζιλιάνος από κοντά πλάσαρε και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του!

Πάφος: Κόπριβετς, Κομπανί, Μπρουλς, Γκουλόν, Φυλακτού, Μοστέφα, Ρόγκουλιτς (46′ Πογιέτ), Ταραβέλ, Γιάνζα, Σικόρσκι (67′ Ντεούλ), Μπεριγκό

ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Ενσούε, Πολιάκοφ, Μερκής, Ιωάννου (66′ Λάγο), Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σάλαι (75′ Ορ), Ντελατόρε (70′ Ποτέ)

Kίτρινες: Φυλακτού 73′ (6η), Μπεριγκό 76′ / Εμπεσίλιο 66′, Ορ 95′

Πηγή: Protathlima.com, Kerkikda.net