Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Πάφο

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Πάφο

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο θα ζητήσει το ΔΣ του Πάφος 2017


σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χρίστο Πατσαλίδη.

Ο κ Πατσαλίδης μετά την συνάντηση του με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου στην οποία παρέστησαν και οι δήμαρχοι των δήμων της Επαρχίας Πάφου, αλλά και το ΔΣ του Πάφος 2017, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη μη συμπερίληψη κονδυλίων στον προϋπολογισμό του κράτους για το Πάφος 2017 .

Αντιλαμβανόμαστε σημείωσε ο κ Πατσαλίδης τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κράτος αλλά δεν μπορεί να παραγνωριστεί το μεγαλύτερο ιστορικά, πολιτιστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας.

Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε επίσης ότι δεν είναι αρκετή η δήλωση εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας , ότι η δέσμευση της κυβέρνησης θα τηρηθεί.

Θα πρέπει τόνισε χαρακτηριστικά να ξεκαθαρίσουν την χρονική στιγμή την οποία , θα μπορούν να δώσουν τα χρήματα, ούτως ώστε να μπορέσει και ο φορέας να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς του.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης επανέλαβε ο κ Πατσαλίδης δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Πάφο, αλλά ολόκληρη την Κύπρο και είναι μια δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Άρα σημείωσε, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, και για το λόγω αυτό κατέληξε, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση , αποφασίστηκε , όπως καθοριστεί νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκο Κενεβέζο για να συζητήσει το όλο θέμα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/