Η Τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει τον αθλητισμό

Η Τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει τον αθλητισμό

Ο αθλητισμός είναι η μοναδική ανθρώπινη δραστηριότητα που αναπτύσσει, εξαγνίζει και ομορφαίνει όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην εκδήλωση «Αθλητισμός για όλους» που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στην Κλειστή Αίθουσα Αφροδίτη.

Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε επιπλέον πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις περιορισμένες οικονομικές της δυνατότητες προσπαθεί να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Ο κ. Φαίδωνος στο σύντομο αυτό χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις βασικότερες δράσεις και προτάσεις του Δήμου Πάφου στον τομέα του αθλητισμού, λέγοντας πως η δράση της Τοπικής Αρχής στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες, στη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής και στην διαμόρφωση και υλοποίηση των αθλητικών προγραμμάτων.

Σε ότι αφορά τις υποδομές, τιτλοποιημένα ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι για το άμεσο μέλλον ο Δήμος Πάφου προγραμματίζει και διεκδικεί, τη δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, έργα άθλησης και ψυχαγωγίας στις συνοικίες και αναβάθμιση του Ιακώβειου Σταδίου.

Επεσήμανε ωστόσο πως ούτε η απαραίτητη υποδομή είναι από μόνη της ικανή να επιφέρει την αθλητική αναβάθμιση, σημειώνοντας πως η δημιουργία των εγκαταστάσεων πρέπει να συμβαδίζει με διοργανώσεις και προγράμματα που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, προωθούν τον μαζικό αθλητισμό και στηρίζουν τον πρωταθλητισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Πάφου, ανακοίνωσε ο κ. Φαίδωνος έχει αποφασίσει μια σειρά δράσεων και ενεργειών που, περιεκτικά, έχουν ως εξής την έμπρακτη ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων και Οργανώσεων της πόλης μας μέσω της ετήσιας χορηγίας, της οικονομικής στήριξης για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, αλλά και της παροχής υπηρεσιών, την προαγωγή του Μαζικού Αθλητισμού μέσω ειδικών προγραμμάτων, διοργανώσεων και επιχορηγήσεων , όπως «Αθλητισμός και Γυναίκα» σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, ειδικά προγράμματα άθλησης για τους ηλικιωμένους δημότες πάλι σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, επιχορήγηση ομάδας παιδιών με μυοσκελετικά προβλήματα για εξειδικευμένο Ποδόσφαιρο και άσκηση κ.ά.

Επίσης συνέχισε, τη στήριξη προς τον ΚΟΑ για την εφαρμογή του Προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», παραχωρώντας τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και οργανώνοντας εκδηλώσεις μαζικού αθλητισμού, όπως ο «Γύρος της Πάφου», ο Αγώνας Τριάθλου ο Ποδηλατικός Γύρος και ο περίπατο στον πεζόδρομο της παραλίας του Φάρου.

Φιλοδοξία μας, είπε, είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού και δυναμικού αθλητικού κινήματος σε όλη την πόλη. Ενός κινήματος που θα επεκτείνεται στα σχολεία, στις γειτονιές, σε κάθε ανοικτό χώρο. Ενός κινήματος που θα απευθύνεται στους νέους, στις γυναίκες, στους εργαζόμενους, στην τρίτη ηλικία.

Στόχος μας σημείωσε, είναι επίσης η ενίσχυση του επαγγελματικού αθλητισμού και η στήριξη του πρωταθλητισμού που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στα δικά μας παιδιά και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην πόλη μας.

Ο Δήμος Πάφου, ως η πρώτη Αρχή της πόλης, αναγνωρίζει την αξία του αθλητισμού και προσπαθεί για το καλύτερο συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως σ’ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων και κυρίως της Πολιτείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ