Η υγεία χρειάζεται έναν ανασχεδιασμό, λέει ο Πέτρος Πετρίδης από την Πάφο

Η υγεία χρειάζεται έναν ανασχεδιασμό, λέει ο Πέτρος Πετρίδης από την Πάφο

«Μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης


όταν ρωτήθηκε από την Πάφο για το κατά πόσο οι οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει και τον τομέα της υγείας. «Είναι αρκετά δύσκολες οι συνθήκες», είπε, «αλλά μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε». Ο κ Πετρίδης ανέφερε επίσης πως « έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη ότι οι περιορισμοί και οι αποκοπές τις οποίες ζητούσαν δεν ήταν εφικτές» , καταφέραμε και πείσαμε, σημείωσε, προσθέτοντας πως την περασμένη εβδομάδα η Κύπρος δέχτηκε τους τεχνοκράτες της Τρόικας οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κάποια παράλειψη ή έλλειψη , ή μη εκτέλεση των συμφωνηθέντων. Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης πως αυτή την εβδομάδα με την επίσκεψη της Τρόικας όλα θα πάνε καλά.

Αναφερόμενος στο Γενικό Σχέδιο Υγείας ο κ Πετρίδης είπε πως αποτελεί έναν από τα αιτούμενα και μια από τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε επιτέλους ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας. Αν σκεφτεί κανένας είπε ότι « όλα αυτά τα τέλη , όλα αυτές οι συμπληρωμές που γίνονται, είτε από τους δημόσιους υπαλλήλους είτε από τον απλό πολίτη, εκείνο που στοχεύει είναι στο να συνηθίσουμε ότι η υγεία χρειάζεται έναν ανασχεδιασμό».

Ο Υπουργός Υγείας καταλήγοντας ανέφερε , πως ο καθένας θα πρέπει ανάλογα με τα εισοδήματα του να έχει την δική του συνεισφορά.