Η Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κάστρο (σημαντικές πληροφορίες)

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κάστρο (σημαντικές πληροφορίες)

To περίφημο Κονσέρτο της Ευρώπης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου πραγματοποιείται το 2017 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Από το 1991 η Φιλαρμονική του Βερολίνου έχει θεσμοθετήσει το κονσέρτο αυτό τιμώντας την ίδρυση της το 1882, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ιδέα της Ευρώπης. Για το κονσέρτο αυτό επιλέγονται συνήθως όχι μουσικές αίθουσες , αλλά χώροι ιδιαίτερου ιστορικού ή άλλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μπροστά από το εμβληματικό Κάστρο στην πλατεία του γραφικού λιμανιού της Πάφου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου θα εκτελέσει υπό τη διεύθυνση του Mariss Jansons έργα των Carl Maria von Weber και Antonín Dvořák, τα οποία εντυπωσιάζουν με την ενθουσιώδη ορμή και τα ζεστά τους χρώματα. Το κονσέρτο μεταδίδεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε εκατομμύρια θεατές από την Κρατική τηλεόραση της Γερμανίας (ARD) και διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Carl Maria von Weber : Ouvertüre zur Oper Oberon
Carl Maria von Weber: Konzert für Klarinette und Orchester Nr. 1 f-Moll op. 73
Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 8 G-Dur op. 88

Διεύθυνση ορχήστρας: Mariss Jansons
Σολίστ: Andreas Ottensamer (κλαρινέτο)


Ο Οργανισμός Πάφος2017 ανακοινώνει τις πιο κάτω πληροφορίες για την πρόβα τζεναράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και την Ορχήστρα Νέων #UnitedByMusic, και το Κονσέρτο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου την 1η Μαίου 2017 στην Πλατεία Κάστρου στην Πάφο.

30 Απριλίου 2017, Πρόβα Τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Ορχήστρας Νέων #UnitedbyMusic

  1. Tα δελτία εισόδου για την πρόβα τζενεράλε της Φιλαρμονικής του Βερολίνου και της Ορχήστρας Νέων #UnitedbyMusic στις 30 Απριλίου 2017 έχουν εξαντληθεί.
  2. Αυστηρή ώρα προσέλευσης για το κοινό μέχρι τις 15:00. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό μετά από αυτή την ώρα.

1η Μαίου 2017, Κονσέρτο της Φιλαρμονικής του Βερολίνου

  1. Θα διατίθενται μικρός αριθμός εισιτηρίων εξαιρετικά περιορισμένης θέασης στην τιμή των 15€, από το απόγευμα της 21ης Απριλίου 2017 στην ιστοσελίδα soldoutticketbox.com/pafos2017, από τα SoEasy stores παγκύπρια και το περίπτερο Time Out στην Πάφο.
  2. Λόγω της ζωντανής μετάδοσης του Κονσέρτου σε εκατομμύρια θεατές, αυστηρή ώρα προσέλευσης για το κοινό μέχρι τις 11:30. Δεν θα η επιτραπεί είσοδος στο κοινό μετά από αυτή την ώρα.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσικά σχήματα της Ευρώπης, με εκατοντάδες κονσέρτα, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις σε όλο τον κόσμο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φιλαρμονικής είχε για χρόνια ο θρυλικός αρχιμουσικός Herbert von Karajan. Από το 1991, κάθε Πρωτομαγιά, η Φιλαρμονική του Βερολίνου διοργανώνει το ετήσιο «Κονσέρτο της Ευρώπης» το οποίο προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από το 1ο Κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας (ARD) καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ μεταδίδεται διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Το 2017, ο σπουδαίος αρχιμουσικός Mariss Jansons, ο οποίος διετέλεσε για χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής της Βιέννης, διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Κονσέρτο της Ευρώπης στην Πάφο. Πέρα από την καλλιτεχνική αριστεία η οποία υπογραμμίζεται με την παρουσία και μόνο της Φιλαρμονικής, το κονσέρτο συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της διοργάνωσης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στην Πάφο.

Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ομοσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
Χορηγός : Τράπεζα Κύπρου