Η Χλώρακα τίμησε χθες τον Χριστόδουλο Θεοφίλου που κατέκτησε το χρυσό στους ΑΜΚΕ

Τιμήθηκε χθες στο πλαίσιο πολιτιστικής παραδοσιακής εκδήλωσης


που διοργάνωσε το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας ο αθλητής του κλασσικού αθλητισμού Χριστόδουλος Θεοφίλου . Ο Χριστόδουλος που είναι φοιτητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τίμησε την Κύπρο με την συμμετοχή του στους Μεσογειακούς αγώνες Μικρών Κρατών της Ευρώπη που έγιναν φέτος στο Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα κατέκτησε την πρώτη θέση εξασφαλίζοντας χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις μήκος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλος Παπακώστας ανέφερε πως το κοινοτικό συμβούλιο με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του αποφάσισε να τιμήσει, τον αθλητή, με τιμητική πλακέττα για την προσφορά του στον κλασσικό αθλητισμό κι την προβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Ο κ Παπακώστας επέδωσε επίσης στον αθλητή , εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου Χλώρακας το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την πλευρά του ο αθλητής Χριστόδουλος Θεοφίλου με συγκίνηση ευχαρίστησε το κοινοτικό συμβούλιο της Χλώρακας αλλά και την οικογένεια του που βρίσκεται στο πλευρό του.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας – όπως ανέφερε – ο κοινοτάρχης, είναι η δεύτερη εκδήλωση μετά την θεατρική παράσταση που έγινε μια εβδομάδα πριν, στο αμφιθέατρο της κοινότητας και αποτελούν μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η κοινοτική αρχή το καλοκαίρι..

Δυστυχώς είπε ο κ Παπακώστας ,η οικονομική κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον τόπο έχει επηρεάσει αρνητικά και τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες. Ο κοινοτάρχης έδωσε ωστόσο την διαβεβαίωση ότι το κοινοτικό συμβούλιο στα οικονομικά πλαίσια που έχει προσπαθεί να δώσει ότι μπορεί στον Πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα ρεμπέτικα τραγούδια από το δωδεκαμελές σχήμα της Πειραματικής Κομπανίας « ΑΕΝΑΟΝ» του Λαογραφικού Ομίλου Αφροδίτη.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Χλώρακας η Πειραματική Κομπανία « ΑΕΝΑΟΝ» συστάθηκε στις αρχές του 2012 και ήδη έχει αγκαλιαστεί από το πλατύ Παφίτικο κυρίως κοινό, ξεχωρίζοντας για την ποιότητα και την μοναδικότητα της.