Η όλη ιστορία  για  1000 ευρώ;

Η όλη ιστορία για 1000 ευρώ;

Ανέτοιμη φαίνεται να παρουσιάστηκε η Αστυνομία,


καθώς δεν κατόρθωσε να πείσει το δικαστήριο για την κράτηση του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, της συνεργάτιδας του Μαρίας Σολομωνίδου και του συζύγου της Κωνσταντίνου Σύφαντου.

Αυτό φάνηκε και από την απόφαση του Δικαστή της υπόθεσης, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος αφού άκουσε την μαρτυρία του Λοχία του ΤΑΕ, αλλά κυρίως τις απαντήσεις του στην πολύωρη αντεξέταση των συνηγόρων των τριών, αποφάσισε όπως οι Βέργας, Σολομωνίδου και Σύφαντος αφέθούν ελεύθεροι.

Απορρίπτοντας το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση των τρίων σε σχέση με την υπόθεση της συναυλίας του Σάκη Ρουβά, ο δικαστής ανέφερε ότι το αίτημα της αστυνομίας ήταν πρόωρο και περιείχε στοιχεία ασαφή και αόριστα προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατό με αυτά να περιορίζεται η ελευθερία ατόμων.

Που κρίθηκε η απόφαση

Συγκεκριμένα ο δικαστής στήριξε την απόφαση του μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:

1. Ο ανακριτής δεν προσκόμισε στοιχεία που να δείχνουν εάν τα €1000 που θα δίνονταν στο κοινωνικό παντωπουλείο δόθηκαν η όχι. Μάλιστα παραδέχθηκε πως δεν πήρε κατάθεση ούτε από την δημοτική σύμβουλο που είναι υπεύθυνη.

2. Δεν παρουσίασε, παρά το ότι ρωτήθηκε, στοιχεία για τα έξοδα και έσοδα της συναυλίας, αρά δεν αποδείχθηκε εάν υπήρχαν κέρδη για να δοθούν έσοδα για φιλανθρωπικό σκοπό.

3. Δεν απέδειξε άμεσο συμφέρον του Σάββα Βέργα με εταιρεία του Σύφαντου και ότι προέβη σε ενέργειες που θα είχε συμφέρον.

4. Παραδέχθηκε πως εάν το ποσό τον 1000 ευρώ δινόταν, ίσως να μην παρουσιάζονταν στο δικαστήριο οι ύποπτοι.

Στο σημείο που παραδέχθηκε αυτό κατά την αντεξέταση ο δικαστής ρώτησε τον ανακριτή κατά λέξη: Η όλη ιστορία δηλαδή είναι για τα 1000 ευρώ; Και ο λοχίας του ΤΑΕ αρχηγείου απάντησε: «Έτσι φάνηκε…».

Τα ποσά

Στο δικαστήριο ειπώθηκαν  και τα ποσά που κατέβαλε η εταιρεία του Σύφαντου για την συναυλία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του, δόθηκαν 100 χιλιάδες στην εταιρεία του Ρουβά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ και άλλοι φόροι και για άλλες υποχρεώσεις περίπου 20 χιλιάδες ενώ κόπηκαν 2200 εισιτήρια των 20 και 10 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι ύποπτοι, προκάλεσε δυσφορία στην Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία και διάταχθηκε έρευνα

 για να διαπιστωθεί τι πήγε λάθος.