Θανατική ποινή σε 21 χούλιγκαν (VIDEO)

Θανατική ποινή σε 21 χούλιγκαν (VIDEO)

Τα ασύλληπτα επεισόδια που συνέβησαν πριν έναν χρόνο ανάμεσα στο γήπεδο της Αλ Μασρί στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν ατιμώρητα αφού το δικαστήριο της Αιγύπτου επέβαλε τη θανατική ποινή δια απαγχονισμού σε 21 οπαδούς που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε 74 άτομα.

Τα επεισόδια είχαν ξεσπάσει μετά το τέλος του αγώνα Αλ Μασρί- Αλ Αχλί με τους οπαδούς των γηπεδούχων να εισβάλουν στο γήπεδο και να επιτίθενται μαζικά στους φιλοξενούμενους οπαδούς και τους ποδοσφαιριστές. Συνολικά 74 άτομα είχαν χάσει της ζωή τους και 1000 τραυματίστηκαν. Το δικαστήριο επέβαλε τη θανατική ποινή σε 21 κατηγορούμενους ενώ άλλοι 5 καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Αρκετοί ακόμη καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές ενώ 2 αστυνομικοί οι οποίοι είχαν τα κλειδιά της κερκίδας και δεν άνοιξαν για να διαφύγουν οι οπαδοί της Αλ Αχλί καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια φυλάκιση.


Αντιδράσεις μετά την καταδίκη

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου οπαδοί της Αλ Μασρί βγήκαν στους δρόμους του Πορτ Σάιντ για να διαμαρτυρηθούν. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διέλευση από τη Διώρυγα οχηματαγωγών πλοίων ενώ κάποιοι έλυσαν τους κάβους από ταχύπλοα σκάφη τα οποία παρασύρθηκαν από το ρεύμα με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα πλοία από τη διώρυγα. Η Στρατιωτική Αστυνομία και το λιμενικό κατάφεραν να ασφαλίσουν τα περισσότερα σκάφη αλλά δύο συνέχισαν να πλέουν ακυβέρνητα. Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κάιρο από οπαδούς της Αλ Αχλί όπου οι οπαδοί της ομάδας πυρπόλησαν κτίρια που ανήκουν στη λέσχη της Αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι με τη σειρά τους για την απόφαση!