Θα κλείσουν καταστήματα κατά την επίσκεψη του ΠτΔ

Το Σωματείο Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου, που οργανώνει κατοίκους της Πάφου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιθυμούν μείωση της ανεργίας και αναβίωση του ιστορικού κέντρου της πόλης, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την παρέμβαση του ΠτΔ για προώθηση των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν όπως ενόψει της επίσκεψης του ΠΤΔ στην Πάφο τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, να καλέσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης και την ίδια μέρα, μεταξύ των ωρών 09:00 – 10:00, να συγκεντρωθούν μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.


Το Σωματείο καλεί την Κυβέρνηση να συνδέσει με τη δημόσια συγκοινωνία (ΟΣΥΠΑ) την παλιά πόλη και τους τουριστικούς άξονες με απευθείας δρομολόγια.

Επιπρόσθετα, το Σωματείο κακίζει την κωλυσιεργία που έχει παρατηρηθεί για την μη εκτέλεση της δικαστικής απόφασης για μετακίνηση του κεντρικού σταθμού λεωφορείων από το Λιμάνι δεδομένου και της ομόφωνης απόφασης της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου και των φορέων της τοπικής κοινωνίας για μεταφορά του εν λόγω σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, το Σωματείο ζητά όπως “η κυβέρνηση άρει την αδικία που επιδέχονται ντόπιοι και ξένοι μόνο στην Πάφο με το χαράτσι για διπλό εισιτήριο που χρεώνονται σε συγκεκριμένα δρομολόγια, μια αδικία που στοιχίζει τόσο στην τοπική οικονομία αλλά προσβάλλει έντονα το αίσθημα δίκαιας αντιμετώπισης των πολιτών σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις”, όπως υποστηρίζει.

Το Σωματείο χαιρετίζει ωστόσο την παρέμβαση του ΠΤΔ και την αναμενόμενη εξαγγελία για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και απευθύνει έκκληση όπως η εκτέλεση του έργου, “που καθυστέρησε τουλάχιστο 15 χρόνια”, ολοκληρωθεί με σωστό προγραμματισμό και περιλάβει όλους τους ξεχασμένους εμπορικούς δρόμους και όχι μόνο αποσπασματικά κεντρικά σημεία.

Καλεί, επίσης, τον ΠΤΔ και τους συνεργάτες του να στηρίξουν την Πάφο, να ικανοποιήσουν το αίτημα για μεταφορά του σταθμού λεωφορείων στο κέντρο της Πάφου και να επενδύσουν σε υποδομές όπου έμπρακτα και άμεσα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)