Θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Υπουργό Παιδείας  για την συνέχιση του θεσμού του Φεστιβάλ όπερας

Θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Υπουργό Παιδείας για την συνέχιση του θεσμού του Φεστιβάλ όπερας

Ιδιαίτερα θετικά και άκρως ενθαρρυντικά είναι για την Πάφο


τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε χθες στη Λευκωσία ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο και για την συνέχιση του θεσμού του Φεστιβάλ όπερας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με δελτίο τύπου που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκε και το θέμα της Εταιρείας PafosAphroditeFestival, που διοργανώνει το ετήσιο φεστιβάλ Όπερας.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία του τόπου μας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού εξέφρασε την βούληση και αποφασιστικότητά του να στηρίξει τον Πολιτισμό, στέλνοντας έτσι μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο τόσο για την Πάφο όσο και για την χώρα μας ευρύτερα προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την Εταιρεία PafosAphroditeFestivalCyprusLtd, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι η κρατική χορηγία για την φετινή διοργάνωση της Όπερας, θα ανέλθει στο ποσό των 200.000 ευρώ, αντί των 280.000 που δινόταν μέχρι σήμερα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται ως άκρως θετική, αφού επιτρέπει στην Εταιρεία να προχωρήσει κανονικά στους σχεδιασμούς της και, απρόσκοπτα πλέον, να ανεβάσει στις 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, το δημοφιλές, ρομαντικό, κωμικό αριστούργημα του Gaetano Donizetti L’Elisir d’Amore (Το Ελιξίριο του Έρωτα), με τη φημισμένη «OperaFutura» της Verona Ιταλίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την επαρχία μας θεωρείται επίσης το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει κανονικά το θέμα της ανέγερσης του Πολιτιστικού Χωριού στην Λέμπα, ως μία ακόμη έμπρακτη στήριξη του κράτους προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, αλλά και ως μία υποχρέωση, όπως ανέφερε, προς τον αείμνηστο συμπολίτη μας πρώην Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους, στον οποίο ανήκε η ιδέα και η πρωτοβουλία για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Για την άμεση προώθηση του έργου, ο κ. Κενεβέζος ανακοίνωσε ότι θα διευθετήσει σύντομα ειδική συνάντηση με τον Κοινοτάρχη Λέμπας και τον Δήμαρχο Πάφου, ώστε να οριστικοποιηθούν οι άμεσες ενέργειες. Τέλος, ο κ. Υπουργός γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Πάφο εντός του προσεχούς Μαΐου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/