Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από Σεπτέμβριο

Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από Σεπτέμβριο

Τη λειτουργία Ιατρικής Σχολής με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ανακοίνωσε το πρωί ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης


Ο κύκλος σπουδών θα είναι 6ετής, και σ΄αυτόν θα ενταχθούν σε πρώτη φάση 30 Κύπριοι και 3 Ελλαδίτες φοιτητές. Το φοιτητικό σώμα, θα μεγαλώνει κατά 5 Κύπριους σπουδαστές ετησίως.

Σε μια προσπάθεια το επίπεδο της σχολής να διατηρηθεί στο υψηλότερο δυνατό σημείο, το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η β’ κατανομή για πλήρωση θέσεων αγοριών που εκτίουν στρατιωτική θητεία, θα γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, οι θέσεις με τη β’κατανομή θα πάνε σε αγόρια που κέρδισαν θέση σε ιατρικές σχολές της Ελλάδας.

Η ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου έρχεται να συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση των ήδη υψηλού επιπέδου κρατικών νοσηλευτηρίων μας.  Με δεδομένο ότι το 50% των ευρωπαϊκών κονδυλίων απευθύνεται στις επιστήμες υγείας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου προτίθεται να λειτουργήσει και αγγλόφωνο πρόγραμμα για προσέλκυση και ξένων φοιτητών, ώστε το ερευνητικό έργο να αποκτήσει σημαντικό εκτόπισμα διεθνώς.